SPONSORERET INDHOLD
SPONSORERET INDHOLD

Blogindlæg -

Få bedre nattesøvn

Er det noe vi mennesker trenger, så er det nok søvn. I dagens stressende samfunn er det derimot vanskelig å få tilstrekkelig og god nok søvn. For lite søvn kan være direkte helseskadelig, og kan medføre ulike sykdommer som høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, stress, fedme og svekket immunforsvar, for å nevne noen.

Det er derfor ekstremt viktig at du prioriterer nattesøvnen din, og det er noen enkle grep du kan gjøre for å oppnå bedre søvnkvalitet.

Sørg for å ha en god døgnrytme

En god døgnrytme er ekstremt viktig. Du bør forsøke å ha en så jevn døgnrytme som overhodet mulig. For å oppnå dette må du legge deg og stå opp til samme tid hver dag, uansett ukedag eller helg. Selv om du har sovet lite en natt bør du absolutt stå opp til samme tid neste morgen likevel. Gjør du ikke det vil du gjerne slite med å sovne igjen til kvelden, og da er du raskt inne i en ond sirkel.

Du bør også passe på at du får minimum en halvtime med dagslys hver dag. Dette er ikke like enkelt i mørketiden, spesielt ikke om du bor langt mot nord. Har du muligheten, så ta deg en god tur ut mens det er lyst, det gjør godt!

Grep for å få bedre søvn

Regelmessig mosjon

Vi vet alle at mosjon er viktig, men visste du at det også er viktig med tanke på søvnen? Du bør derimot ikke kjøre på med en hard treningsøkt mindre enn tre timer før du skal legge deg, da dette kan gire opp kroppen mer enn å gjøre den avslappet.

Ikke bli liggende våken

Om du ikke får sove, må du ikke bli liggende i sengen. Det vil bare gjøre deg mer stresset. Har du ikke fått sove innen en halvtime, bør du stå opp og være oppe litt. Unngå da sterkt lys.

Mobilfri seng

Ikke bruk mobil eller nettbrett på sengen. Lyset disse avgir hemmer produksjonen av søvnhormonet melatonin. Nyere telefoner har ofte en innstilling for å dempe det blå lyset, men det er ikke vitenskapelig bevist at dette hjelper.

I tillegg kan vi kave oss opp av ting vi leser på mobilen, så som opprørende nyheter eller lignende. Det samme skjer om vi leser en spennende bok, så om du skal lese bok på sengen bør det være en fin, avslappende historie.

God seng

Det er ekstremt viktig å ha en god seng, som er tilpasset deg og dine behov. I denne testen av kontinentalsenger kan du lese om ulike typer alternativer og finne en seng som passer ditt behov. Husk at sengen er det møbelet du tilbringer mest tid i, så det er ikke her du bør legge inn det store spareblusset.

Unngå alkohol og koffein

Det er bevist at både alkohol og koffein ødelegger søvnen vår. Koffein sent på kvelden gjør at vi føler oss oppkvikket ved leggetid. Det anbefales å ikke drikke koffeinholdige drikker etter kl. 17.

Alkoholen gjør at vi sovner raskere, men søvnen blir dårligere og vi våkner tidligere.

God sovetemperatur

Du bør ikke sove i et rom som er verken for kaldt eller for varmt. Om det er for kaldt ute til å ha vinduet oppe, bør du lufte soverommet godt før du legger deg, slik at du har frisk luft i rommet.

Related links


Pressekontakt

Andreas Lang

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26