Blogindlæg -

Få en bedre døgnrytme

En god døgnrytme er alfa omega for en god søvnhygiene. Noen av oss føler vi må bruke natten på å få unna viktig jobb, studier eller annet. Mange er nattmennesker av natur, og føler selv de fungerer best på den tiden av døgnet.

Det er genene dine som bestemmer om du er en typisk morgen- eller kveldsperson. Er du sistnevnte vil det kreve innsats å snu den trenden, men innen to uker uten slurv vil du kunne oppleve positiv effekt.

Før du begynner å jobbe med døgnrytmen din er det ekstremt viktig at du har en god seng. En kontinentalseng er ikke bare flott å se på. De er også ekstremt behagelige, med sine tre madrasser. Det er også mulig å velge fasthet på madrassen etter vekten din, dine behov og preferanser.

Innfør faste rutiner

Mange tror at det er leggetiden som er den viktigste å holde. Sannheten er en annen. Du må derimot stå opp til faste tider. I tillegg bør du legge trening og måltider til tilnærmet samme tid hver dag. Da vil leggetiden automatisk tilpasses, fordi du blir trøtt etter å ha stått opp tidlig. Det er da helt essensielt at du ikke faller for fristelsen til å skeie ut i helgene og stå opp sent, for da vil all innsatsen være forgjeves.

Bruk smartalarm

Vi er veldig glade i slumreknappen på alarmen. Faktum er at den gjør mer skade enn den gagner deg. Målet er jo at du skal stå opp til samme tid hver dag, og ved å slumre seg gjennom flere perioder, vil du til slutt ende opp med å stå opp langt senere.

Sliter du med å stå opp etter første ring, kan en smartalarm være tingen. Det finnes ulike alarmklokkeapper, og noen av disse lar deg stille inn slik at du for eksempel må løse et matteproblem før du får slått av alarmlyden. Det finnes også mere ekstreme smartalarmer. Du har for eksempel en som flyr og deler seg opp i flere biter. Da må du sette sammen alarmen igjen før du får ro i rommet. Genialt, ikke sant?

De timene vi tilbringer i senga er også den viktigste tiden i livet, på mange måter. Kanskje er det på tide å skaffe seg en ny seng fordi den gamle begynner å bli litt skranten? En flott kontinentalseng er ikke bare fin å se på. De er også fantastisk komfortable med sine tre madrasser. Velg madrassfasthet som passer din vekt og behov.

Skaff en dagslyslampe

I mørketida kan det være ekstremt vanskelig å stå opp. Dette fordi det er bekmørkt når klokka ringer. Du har sikkert merket at det er langt enklere å dra kroppen ut av sengen om morgenen. For å løse dette problemet kan du kjøpe en dagslyslampe. Denne kan du stille inn til å skru seg på en god stund før du skal stå opp. Da vil du lure kroppen til å tro at det er lyst, og den går da sakte, men sikkert ut av sovemodus.

Related links

Pressekontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26