Blogindlæg -

Hjælp dit barn godt på vej sammen med en børnepsykolog

Der er rigtig mange børn, som går og har lidt ondt i maven over hverdagen, hvilket kan være forårsaget af mange forskellige ting. Der er heldigvis mange børn, som er gode til at snakke med deres forældre, hvis det eksempelvis går dårligt i skolen, men der sidder desværre også nogle børn, der ikke kan få det sagt.

Har du derfor en fornemmelse af, at der foregår noget oppe i hovedet på dit barn, men har du svært ved at trænge igennem, så kan det være en god idé at undersøge mulighederne for at komme til en samtale ved en børnepsykolog.

Hvad kan en børnepsykolog gøre for dit barn?

Som forældre ser man oftest helst, at man selv kan trænge igennem og få skabt en åben dialog med sit barn, men for nogle børn kan dette være rigtig svært, hvis det eksempelvis er noget, som de er kede af og derfor har svært ved at snakke om.

Når man taler med en børnepsykolog, kan der blive skabt et frirum for børnene, hvor de kan få lov til at åbne op. Når barnet får dette frirum og derved begynder at åbne op, kan problemet blive lokaliseret, og der kan derfor påbegyndes en proces, hvor problemet skal bearbejdes.

Der er også mange forældre, der kontakter børnepsykologerne, hvis deres barn eksempelvis har svært ved at koncentrere sig eller måske hurtigt bliver stresset.

Børn kan også få stress

Selvom alle forældre til hver en tid vil sørge for, at deres børn ikke har for meget om ørerne, så rammer stress alligevel børnene. Det kan være, hvis forældrene gennemgår skilsmisse, eller der er nogle problemer i hjemmet, som barnet har opfanget, og derfor går og grubler over.

Det kan være svært at få et barn til at åbne op for grublerierne, hvis disse er skabt på baggrund af en skilsmisse eller nogle andre ændringer i hverdagene. Her vil en børnepsykolog kunne hjælpe – blandt andet med metakognitiv behandling.

Hvad er metakognitiv behandling?

Metakognitiv behandling er en behandlingsform, som mange børnepsykologer bruger. Du kan blandt andet finde en børnepsykolog i Aarhus, som har taget denne behandlingsform til sig. En børnepsykolog bliver tit spurgt ind til denne behandlingsform, da den er forholdsvis ny – men effektiv til blandt andet stress.

Metakognitiv behandling handler nemlig ikke om ’hvorfor’, men nærmere om at få styr på tankerne. Behandlingsformen er forskningsbaseret, og det anbefales især til personer med tendens til stress, angst og depression, men også til personer, der lider af et ustoppeligt tankemylder.

Det er typisk stress og tankemylderet, der ses ved børn, hvorfor børnepsykologerne har taget denne behandlingsform til sig, når barnet måske ikke kan slippe tankerne, og derfor aldrig får ro i hovedet til at kunne sove ordentligt eller slappe af.

Behandlingen handler meget om, at man skal kunne skubbe tankerne til side og derfor ikke lade tankerne styre, men derimod er det en selv, der skal styre, hvad der skal tænkes på. Metakognitiv behandling er meget populært, da fokusset er anderledes end ved en almindelig terapisession.

Related links

Kontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26