Blogindlæg -

Hvordan man får pengene til at række længere i dagligdagen

Den typiske dansker med et fuldtidsarbejde tjener et sted mellem 25.000 og 35.000 kr. om måneden før skat. Det lyder umiddelbart som mange penge, men når der skal afholdes udgifter til både skat, husleje, mad, forbrug og meget andet, så kan det hurtigt blive svært at få pengene til at række. Foruden obligatoriske ting som husleje og dagligvarer kan det være rart at få råd til at købe lidt tøj, bestille en rejse i ny og næ og måske endda få råd til at forsyne hjemmet med et par nye møbler ved behov.

Langt fra alle danskere føler, at de har råd til at forkæle sig selv. Det er en skam, da selvforkælelse er med til at skabe glæde og sænke stressniveauet. Derfor vil vi gerne lære dig at passe bedre på dine penge, så du kan frigøre flere midler til ting, som virkelig giver dig værdi i livet.

Er du under uddannelse?

At være under uddannelse er både spændende og hårdt på én og samme tid. Alt imens du lærer en masse nyt, som forhåbentlig vil ruste dig til en god fremtidig karriere, så er du nødt til at gøre dig nogle økonomiske overvejelser. Som udeboende studerende kan man nemlig ikke få meget mere end 6.000 kr. i SU. Disse penge får hurtigt ben at gå på, hvorfor du ikke nødvendigvis har råd til caféture, weekendophold og tøj. I mange tilfælde rækker SU’en kun til huslejen inkl. forbrug – grundet de høje boligpriser i byer som København og Aarhus.

Er du studerende, så ejer du formentlig et studiekort, hvilket du bør udnytte. I dag er der nemlig rig mulighed for at få studierabat hos rigtig mange butikker. Du kan bl.a. opnå rabat med studiekort hos følgende forretninger:

  • Humac
  • Bones
  • Zalando
  • Apple
  • ASOS
  • Saxo

… og vi kunne blive ved.

Typisk kan man spare et sted mellem 5 og 25 % på forskellige varer og ydelser ved fremvisning af et gyldigt studiekort. Det er rabatter, som er værd at tage med.

Ejer du ikke et studiekort? Fortvivl ej; der er også tilbud for dig

Lad os med det samme aflive en meget udbredt myte; rabatter er ikke kun tilegnet studerende. I dag kan alle få glæde af diverse tilbud og rabatter. Der findes ingen tal på dette, men et forsigtigt bud er, at 80 % af alle eksisterende tilbud gælder for alle, og altså ikke kun for studerende og / eller ældre. Dermed ikke sagt, at studerende ikke har adgang til flere rabatter end andre, for det har de sandsynligvis.

Som forbruger er det nemt at lade sig friste af gode tilbud. Derfor råder vi dig til at holde tungen lige i munden, hvis du bliver præsenteret for et uimodståeligt tilbud. Du bør i hvert fald overveje, om du reelt set har brug for den vare eller tjenesteydelse, som lige nu kan købes til en fordelagtig pris. Selvom du sparer xx kroner, så bruger du fortsat en portion penge, som du måske kunne have brugt på noget mere givende. Derfor er det en god idé at sove på beslutningen, inden man svinger kreditkortet. Ellers kan man hurtigt få brugt en månedsløn.

Tag kontrollen over din økonomi

Selvom din bankrådgiver sagtens kan byde ind med gode idéer og forslag, så er det i sidste ende dig, som skal styre din privatøkonomi. Det er derfor vigtigt, at du tager kontrollen og sørger for, at der er en sund balance mellem indtægter og udgifter. Man kan godt leve med røde tal på bankkontoen i korte perioder, men formår du gentagne gange at bruge flere penge, end du har til rådighed, så kan og vil det få konsekvenser. Derfor bør du tage ansvar og bruge din sunde fornuft. 

Related links

Kontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26