Blogindlæg -

Sådan bruger du genanvendelige mundbind korrekt

Den nuværende COVID-19-pandemi har skabt et massivt behov for mundbind verden over, da de bliver påbudt i flere og flere lande og på flere og flere lokationer. Mundbindene medvirker til at stoppe spredning af sygdommen, men det store forbrug af engangsmundbind kan være dyrt for den enkelte og udgør samtidig en stor belastning for miljøet. Derfor er mange nu gået over til genanvendelige mundbind. Disse mundbind, der er lavet af stof, kan vaskes og bruges igen og igen og er derfor en langt billigere og mere miljøvenlig løsning. Men da de skal bruges igen, er det af stor vigtighed, at du behandler dine stofmundbind på den helt rigtige måde. Mange ved dog ikke, hvordan de skal håndtere de genanvendelige mundbind korrekt. Så her får du en kort guide.

Hvordan skal du tage dit mundbind på?

Da du uvidende kan have viruspartikler på dine hænder, er det rigtig vigtigt, at du altid vasker dine hænder med vand og sæbe eller afspritter dem, inden du rører dit genanvendelige mundbind. Hvis du ikke gør dette, risikerer du nemlig at føre virus op til din mund og næse, hvor det kan komme i kontakt med dine slimhinder og overføre smitte. Når du har rengjort dine hænder, tager du herefter fat i mundbindets snore og tjekker, at det ikke er beskadiget eller beskidt. I så fald skal du ikke benytte det. Er det beskadiget, skal du smide mundbindet ud, mens du blot kan lægge det til vask, hvis det er beskidt. Herefter placerer du masken foran dit ansigt, så den dækker din næse, mund og hage. Sørg for, at der ikke er noget mellemrum mellem dit ansigt og masken, hvor luft kan komme ud. Sæt så snorene fast om ørerne. Du skal undgå at røre ved din maske, efter at du har taget den på. Kommer du til at røre ved masken alligevel, så sørg for at spritte dine hænder af eller vask dem. Der kan nemlig sidde indfangede viruspartikler på masken, som du kan få på fingrene, hvis du rører ved stoffet.

Hvordan skal du tage mundbindet af?

Når du skal tage mundbindet af, er det igen essentielt, at du har rene hænder. Så brug alcogel, eller vask hænderne grundigt forinden. Herefter læner du dig en lille bitte smule fremad og tager fat i snorene, hvorefter du fjerner mundbindet uden at røre ved selve stoffet. Du desinficerer så dine hænder igen – enten ved håndvask eller med håndsprit. Skal du bruge mundbindet flere gange på samme dag, så sørg for at lægge det i en ren plasticpose, der er lufttæt. Når dagen er omme, lægger du mundbindet til vask. Brug ikke stofmasken mere end en dag uden at vaske det.

Sådan vasker du de genanvendelige mundbind

Når du skal vaske dine mundbind, skal du altid vaske det med vaskemiddel ved 60 eller helst 90 grader. Når det tages ud af maskinen, skal du igen sørge for, at du har helt rene hænder, før du rører ved masken.

Vigtigst af alt, skal du huske, at brug af mundbind altid skal suppleres af fysisk afstand, god håndhygiejne, grundig rengøring og udluftning.

Related links

Kontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26