Advertorials er en fast del af marketingindsatsen

Nyhed -

Advertorials er en fast del af marketingindsatsen

Online marketing er en svær størrelse, som hele tiden udvikler sig. Dette er dog også en nødvendighed, hvis virksomhederne vil blive ved med at være top of mind hos deres forbrugere.

I de seneste år er det blevet utrolig populært at benytte sig af metoden kaldet advertorials. Advertorials beskriver en situation, hvor man får publiceret eksempelvis en artikel i et nyhedsmedie, som er relevant for virksomheden eller emnet. To af disse eksempler kan du se her hos Jubii og Nordjyske.

Det er altså annoncer, virksomheder køber sig plads til, men de ligner andre artikler fra det pågældende medie – men hvorfor gøres der brug af dette?

Det skal være tro mod mediet

Advertorials gemmer sig også under grenen native advertising, og det er kort sagt utrolig vigtigt, at den artikel, der bliver udgivet på det pågældende medie, passer på tone of voice. Er emnet helt urealistisk, og er det skrevet hurtig og sjusket, kan det skade mere, end det faktisk gavner, fordi så bliver læserne hurtigt utilfredse – både med selve mediet, men også betalerne af annoncen.

Det er derfor alfa og omega, at man skriver i en tro tone til mediet som eksempelvis de ovenstående eksempler.
Du skal altså ikke lave en reklamesøjle, men lave en artikel som tiltaler læseren, og så skal virksomheden blot nævnes kort, således at der stadig er værdi at hente for læseren.

En effektiv måde at styrke sit brand

Mange af de helt store medier tilbyder, at man kan købe spalteplads, og det er da også noget, virksomheder gør i stigende grad. Det gør de af en meget simpelt grund – øge deres synlighed.

Ved at blive promoveret på de store medier bliver virksomheder vist ud til en stor følgerskare, som dermed bliver eksponeret for virksomhedens brand, og det vil i mange tilfælde føre til flere besøgende på hjemmesiden.

Virker advertorials overhovedet?

Mange vil, når de læser dette tænke: ”ja ja, men det virker jo ikke”. Det er bare ikke helt tilfældet.

Ca. 67,5% har klikket på sponsorerede artikler, ligesom 67,2% også er mere tilbøjelige til at trykke på annoncer i form af artikler frem for bannere.

Ydermere siger over 50%, at de sponsorerede artikler har den samme værdi, som dem der ikke er sponsoreret. Op mod 80% mener endvidere, at det kan være relevant for dem, eller at det kan hjælpe med at forstå brandets branche yderlig.

Selvom det altså er annoncer, der kommer frem i form af artikler på de største danske medier – og det fremgår tydeligt – er det ikke noget, der skræmmer læserne, som tilsyneladende får rigeligt med værdi fra dem.

Grundet det ovenstående er der altså ikke noget i horisonten, som indikerer, at advertorials bliver mindre værd. Det er en vigtig del af virksomheders brand at få ”TV-tid” hos de store medier, når man skal udvide eller opbygge loyalitet ved sine kunder. 

Related links

Pressekontakt

Andreas Lang

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26