Nyhed -

Alt, hvad du skal vide om skudsikre veste

En skudsikker vest er ikke bare en skudsikker vest. I mange år var vesten ilde anset og kun noget, militæret og politiet brugte. I dag er den så meget mere end det og anvendes af både dørmænd, journalister og andre personer, som risikerer at sætte livet på spil som en del af deres job. Arbejder du i sikkerhedsbranchen og har brug for en skud- eller stiksikker vest, eller er du som privatperson bare interesseret i, hvad sådan en vest kan, og hvorfor den er smart, så læs med her.

The basics: Hvad er en skudsikker vest?

Forestil dig et straffespark i en vilkårlig fodboldkamp. Bolden får et ordentligt los og bliver sendt i nettet bagest i målet. Her spinner den tilsyneladende vægtløst lidt, inden den dumper stille ned på jorden. Sådan fungerer en skudsikker vest – ved, på samme måde som nettet gør med fodbolden, at ”gribe” kuglen og fordele energien henover hele vesten. Men hvordan kan det egentlig lade sig gøre?

Grundlæggende er vesten, som navnet antyder, en vest, som spændes tæt på kroppen, og som er forstærket af et bestemt materiale. Vesten består således af et slags hylster, ofte i et åndbart stof, med et fyld af enten det kendte plastikmateriale kevlar eller lignende fibermateriale. I dag kan man få flere forskellige slags fiber, men fælles for dem alle er, at de er vævet i fem lag eller flere, på kryds og tværs, hvilket gør selve vesten i stand til at modstå et skud. Fordelen ved fibermaterialet er, at det netop er så modstandsdygtigt, men samtidig ikke vejer det store.

Hvad kan du forvente?

En skudsikker vest vil altid være testet på kryds og på tværs, inden den bliver solgt. Det betyder ikke, at din vest har været brugt, men at du kan stole på den garanti og certificering, der kommer med en vest. De fleste skudsikre veste kan modstå langt de fleste håndvåben, og modstandskraften defineres med den internationalt anerkendte ”NIJ”-standard. Jo højere NIJ, des højere modstand.

Den stærkeste vest kan angiveligt klare selv det stærkeste håndvåben, men har du brug for yderligere beskyttelse fra automatvåben som eksempelvis en AK47, kan du få veste, hvor det er muligt at indsætte ekstra plader. Det er dog vigtigt at pointere, at der aldrig er nogen garanti med en skudsikker vest, og den skal altid skiftes ud, hvis du bliver ramt af skud.

Hvad er dit liv værd?

Når du køber en skudsikker vest, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med prisen. Find en certificeret forhandler, som eksempelvis danske Elite Armor, som har over 10 års erfaring med skudsikre veste. Elite Armor har i alle årene leveret veste til både det danske politi og militæret og er derfor mere end eksperter på området.

Via linket kan du på deres hjemmeside læse meget mere om de mange typer skudsikre veste, der findes på markedet, samt priser, materialer og andre tekniske detaljer, herunder lovgivningen omkring skudsikre veste. Det er selvfølgelig også muligt at kontakte Elite Armor, eksempelvis via chatvinduet på siden, hvor du kan stille alle de uddybende spørgsmål, du kan komme på. 

Related links

Kontakt

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26

Relateret materiale