Gå til indhold
SPONSORERET INDHOLD
SPONSORERET INDHOLD

Nyhed -

Brug geotekstiler til at beskytte huse, strande og kanaler

Klimaændringer er en af de primære årsager til de progressive erosionsproblemer på verdensplan. Jorderosioner forekommer derfor oftest som et resultat af menneskelig aktivitet, men det kan også være, fordi naturen har brug for en hjælpende hånd til at genoprette dens vegetation. Du kan bruge geotekstiler til at beskytte kystlinjer, da deres fleksibilitet sikrer mod bølgernes påvirkning, men det kan også bruges ved flodbredder, huse og kanaler for at støtte jorden på en effektiv og miljøvenlig måde.

I alle disse situationer giver geotekstiler overfladebeskyttelse og reducerer erosionen. Tests har vist en reduktion i sedimenttab på mellem 70 til 100 procent. Geotekstiler har især mange fordele i forhold til traditionelle konstruktionsteknikker ved at reducere projektomkostninger, konstruktionstider og reducere mængden af naturlige materialer, der bruges. Således reduceres også transportens miljøpåvirkning. Nykilde.dk er eksperter inden for sådanne slags geotekstiler.

Der findes mange geotekstiler

Hver gang jorden bygges på, omstruktureres eller omdannes, er risikoen for erosion fra vind, regn eller vand stor. Der er blevet udviklet mange produkter inden for denne kategori, der er med til at beskytte overflader og undgå sammenstyrtninger. Løsningerne inkluderer beskyttelse af bygningers infrastruktur, dræningssystemer samt trærødder under drev og stier.

Geotekstil er let i vægt og er i stand til både at filtrere og forstærke beskadigede områder. De er typisk fremstillet i forskellig volumen, så de imødekommer specifikke behov i forhold til holdbarhed, dræning og mange andre faktorer. Geotekstiler er bionedbrydelige og giver en overfladebeskyttelse, der beskytter jordens strukturelle stabilitet og fastholder jord i skråninger.

Typiske områder, hvor geotekstiler bliver brugt:

 • Flodbredder og vådområder
 • Søer og kyster
 • Tidevandsområder
 • Dæmninger
 • Ustabile og overskydende skråninger
 • Jernbaner
 • Hovedveje
 • Nyligt lagt jordbund
 • Bølgesikring

Fordele ved geotekstiler

 • Umiddelbar beskyttelse af jordoverfladen
 • Beskyttelse af frø mod fugle
 • Hjælper uregelmæssige skråninger

Planlæg, før du lægger geotekstiler ud

Det er vigtigt at planlægge udlægning af geotekstiler for at bevare værdifuld jordbund, forebygge jordskred og oversvømmelsesproblemer, bevare naturområder og indfødte arter, forhindre skader på og oversvømning af ejendomme samt forurening fra stormfloder. Det første trin i denne planlægningsproces er at identificere de fysiske egenskaber ved ejendommen. Det tæller både jord, topografi (skråninger, klipper og så videre) og vegetation.

Geotekstiler bør lægges så hurtigt som muligt i områder, hvor byggeaktiviteter har været midlertidigt eller permanent standset i mere end 14 dage. Du kan også påføre et midlertidigt græstæppe, fordi græs vokser hurtigt og har et stærkt rodsystem, der hurtigt kan stabilisere jorden.

Geotekstiler rulles således direkte på en jævn jordoverflade. Geotekstiler skal helst være løst lagt, fri for spændinger, folder og rynker. Der er mange forskellige geotekstiler, der er tilgængelige, og derfor bør det valgte stof matche dit formål. Du bør også tjekke op på de statslige eller lokale krav i området, designprocedurer og eventuelle andre krav. Du skal også huske, at der skal indgå regelmæssige inspektioner for at bestemme, om der er revner eller brud på stoffet – passende reparationer bør således udføres.

Der findes 3D-løsninger inden for geotekstiler, som tilbyder fleksible løsninger til jordstabilisering. 3D-systemet styrker og transformerer fyldmateriale og forbedrer ydeevnen. For at kontrollere erosionen stabiliserer det 3D-cellulærestof det øverste jordlag på skråninger og forhindrer erosion af overfladen. Prestos Geoweb 3D er sådan et produkt.

Related links


Pressekontakt

Andreas Lang

Andreas Lang

Pressekontakt Head of Search Publicering +45 60 87 26 26