Press release -

​Svenska SignUp Software expanderar och satsar på Danmark

SignUp Software är Sveriges snabbast växande bolag inom elektronisk fakturahantering (EFH). Nu utökar företaget ytterligare och expanderar till Danmark. Det nya kontoret i Köpenhamn kommer främst att fokusera på att erbjuda SignUps lösning för elektronisk fakturahantering, ExFlow AX till den viktiga danska marknaden med över 900 Microsoft Dynamics AX kunder.

SignUp Software har lång erfarenhet av elektronisk leverantörsfakturahantering, och är idag med sin produkt ExFlow, den självklara lösningen för företag som använder Microsofts affärssystem Dynamics AX och Dynamics NAV. Globalt processas över 20 miljoner fakturor årligen av företagets ca 600 ExFlow kunder.

– Den danska marknaden har vi följt länge. Att ExFlow AX, vår tilläggsmodul för elektronisk fakturahantering är helt inbyggd i Microsoft Dynamics AX och Certified for Microsoft Dynamics gör det till ett mycket attraktivt alternativ för företag som använder Dynamics AX. I Danmark är just det affärssystemet mycket väletablerat, vilket gör det viktigt för oss att ha en lokal närvaro, säger Henrik Garvner, VD SignUp Software.

Vad gäller branschen för elektronisk fakturahantering ser företaget idag generellt en högre mognadsgrad bland kunderna, som gör att efterfrågan på helt integrerade lösningar som ExFlow, ökar.
– Det är en väldigt positiv utveckling för oss som har arbetat med det sedan tidigt 2000-tal. Speciellt IT-cheferna brukar gilla ExFlow kontra externa system. Inga extra databaser, smidigt vid uppgraderingar och för Ekonomiavdelningen, tillgång till all info i realtid, för att inte tala om att de fortsätter att arbeta som vanligt i affärssystemet, säger Henrik.

Jacob Grut Dahl, som driver den danska verksamheten, har en gedigen erfarenhet av Dynamics AX marknaden, med en bakgrund som bland annat partneransvarig på Microsoft Danmark. Jacob är liksom Henrik, helt övertygad om att ExFlow AX har riktigt ljus framtid i Danmark. Nu har kontoret i Köpenhamn funnits några månader och Jacob har redan hunnit se resultat.
– Hittills har det varit en succé och vi har upplevt ett mycket stort intresse från både kunder och partners. Vi får in ett flertal förfrågningar varje månad. Den danska marknaden består av erfarna kunder som vet vad de vill ha, och ExFlow AX, kommer passa dem perfekt, säger Jacob Grut Dahl, Managing Director, SignUp Software Danmark.

SignUp Software har medvetet väntat med att ta sig an den danska marknaden eftersom de ville att det skulle vara exakt rätt tidpunkt. Efter sommaren kommer företaget att släppa en ny version av ExFlow AX, anpassad till den nya, och mycket omskrivna, versionen av Microsoft Dynamics AX (även känd som AX 7).
– Då kommer branschen verkligen se att SignUp Software har landat i Danmark, säger Jacob Grut Dahl.

Om Elektronisk fakturahantering: Elektronisk fakturahantering (EFH) är ett arbetsflöde för att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor. Kostnaden för att manuellt handlägga en leverantörsfaktura uppskattas till 150-500 kronor beroende på verksamhet. Genom att införa elektronisk fakturahantering kan man minska den årliga administrativa kostnaden, med 25-50 % per faktura. Det frigör resurser på ekonomiavdelningen och ger bättre överblick över företagets kostnader. Det ger också ett säkrare och effektivare attestflöde, underlättar budgetarbete och som bonus får företaget en miljövänligare lösning.

Om Microsoft Dynamics AX: Microsoft Dynamics AX (fd Axapta) är ett modernt och flexibelt affärssystem som idag används av över 12 000 kunder, primärt stora och medelstora företag som verkar lokalt och globalt. Den första releasen släpptes i mars 1998 till den danska och amerikanska marknaden. Idag är programvaran tillgänglig och supporterad i fyrtiofem språk över hela världen. Danmark är fortfarande den näst största marknaden i världen, endast USA är större. Systemet erbjuder fullt stöd för tillverkning, distribution, ekonomi, HR och hantering av automatiska bokningar mellan bolag, enheter och lagerställen. Det är skapat med fokus på fem specifika branscher; tillverkning, distribution, detaljhandel, tjänstesektorn och offentlig sektor. Dessutom innehåller det funktioner för projektrelaterad verksamhet, budget- och prognosarbete, CRM, kundvård och hantering av leverantörsrelationer. Microsofts partners och ISV (Independent Software Vendor) har möjligheten att utveckla sina egna branschlösningar/vertikaler och få dem "Certified for Microsoft Dynamics”.

Om Certified for Microsoft Dynamics: Med ackrediteringen Certified for Microsoft Dynamics (CfMD) erkänner Microsoft en liten grupp testade och rekommenderade lösningar som möter Microsofts högsta standard för externt utvecklade lösningar. En CfMD-certifierad modul garanterar en smärtfri interaktion med Microsoft Dynamics AX. Fördelar med en CfMD-modul:

  • Snabbare implementation
  • Enklare underhåll
  • Säkrare drift
  • Testad och säker programvara
  • Uppdateras automatiskt i takt med Dynamics AX senast 3 månader efter release
  • Möter lokala regelverk som finns för olika branscher
  • Uppfyller Microsoft Dynamics alla standarder och krav för programvara
  • Används och rekommenderas av många andra företag

Please note. An English version of this pressrelease is attached as a pdf. 

Related links

Topics

  • Finance

Categories

  • exflow
  • microsoft dynamics ax
  • accounts payable automation

SignUp Software is a fast growing IT-company. Our products for accounts payable automation, ExFlow® AX and NAV, are today the premier choice for companies using Microsoft Dynamics AX and Dynamics NAV. ExFlow sold through 53 distributors in 16 countries. We have a customer base of over 600 companies, including many global organizations with operations in more than 40 countries. Our solutions today handle over 20 million on an annual basis.

Contacts

Jacob Grut Dahl

Managing Director Denmark +45 31 55 17 44

Henrik Garvner

Press contact CEO +46 8 567 800 01

Related content