Takmer pol milióna predaných matracov a 31 200 uchádzačov o prácu

Tlačová správa -

Takmer pol milióna predaných matracov a 31 200 uchádzačov o prácu

Aj takto vyzerá JYSKový rok v číslach. Okrem rekordných výsledkov prinášame zaujímavosti v číslach za finančný rok 2020/21.

Uplynulý finančný rok, ktorý v JYSKu začína septembrom, bol znovu plný výziev a spoločnosti JYSK Česká republika a Slovensko sa znovu podarilo dosiahnuť skvelé výsledky.

Podobne na tom boli aj ostatné krajiny, v ktorých má JYSK zastúpenie a celkovo môžeme napriek náročným okolnostiam hovoriť o úspešnom roku, v ktorom JYSK ako medzinárodný maloobchodný reťazec celkovo dosiahol historicky rekordné výsledky: obrat vzrástol o 7 % na 32,6 miliardy DKK (dánskych korún), zatiaľ čo EBIT o 21 % na 4,5 miliardy DKK oproti minulému finančnému roku 2019/20.

Skvelý zákaznícky zážitok

Jednou z priorít JYSKu je prinášať zákazníkom skvelú ponuku a zároveň poskytovať ten najlepší zákaznícky servis bez ohľadu na to, či naši zákazníci navštívia kamenné predajne JYSK alebo nakupujú online. Pri návšteve predajne majú zákazníci možnosť okamžite vyjadriť svoju spokojnosť s nákupom a so zákazníckym prístupom prostredníctvom elektronického dotazníku umiestneného pri vstupe do predajne. Denne tak priemerne učinilo 3750 zákazníkov.

V prípade potreby sa naši zákazníci môžu obrátiť na oddelenie Služieb zákazníkom, kde sú zamestnanci k dispozícii na telefónnej linke, emaili alebo online chate. Od septembra 2020 do augusta 2021 sa na oddelenie Služby zákazníkom obrátili zákazníci celkom 201 004 krát. Najvyužívanejším komunikačným prostriedkom je telefón, pričom počas roka prebehlo až 100 371 telefonátov. Stále obľúbenejšou formou kontaktu je online chat, ktorý využilo 28 326 zákazníkov. Zvyšok zákazníckych požiadaviek tvorili emaily.

Údaje za finančný rok 2020/21 pre JYSK Česká republika a Slovensko.

Investície do expanzie a kamenných predajní

V JYSKu veríme v potenciál kamenných predajní a preto pokračujeme v expanzii aj v investíciách do rekonštrukcie už existujúcich predajní. V súčasnosti stojíme tesne pred zdolaním hranice 150 predajní v Českej republike a na Slovensku a spoločnosť JYSK zamestnáva v týchto dvoch krajinách 1200 zamestnancov. Otváranie nových predajní a celkový rast spoločnosti vytvára nové pracovné príležitosti a v uplynulom roku sme evidovali 31 200 uchádzačov o prácu v JYSKu.

Aj v tomto roku pokračujeme v ambicióznom pláne prestavať všetky predajne JYSK podľa najnovšieho konceptu do konca roku 2024.

„Náš najnovší koncept, Store Concept 3.0, je spolu s rozšírenou sieťou predajní našou budúcnosťou, spôsobom prezentácie sortimentu pre zákazníkov. Nový koncept spĺňa ich očakávania atraktivity priestoru a požiadavky na komfort nakupovania. Zákazníci chcú prísť do predajne a prezrieť si sortiment, chcú sa inšpirovať a poradiť pri výbere výrobkov, ktoré budú súčasťou ich domova,“ hovorí Peter Brányik, generálny riaditeľ pre JYSK Česká republika a Slovensko.

Výsledky len pre JYSK SLOVENSKO za finančný rok 2020/2021:

• Obrat: 78,8 mil EUR
  • Nárast oproti roku 2019/2020: 4,4%
  • EBIT: 20,9 mil EUR
  • Nárast oproti roku 2019/2020: 25%

Pre výsledky JYSK Česká republika kliknite tu

Categories

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť obchodov so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť. Prvý obchod bol otvorený v Dánsku v roku 1979 a dnes má spoločnosť JYSK viac než 3000 predajní a 28 400 zamestnancov v 50 krajinách. JYSK patrí do Lars Larsen group, spoločnosti, ktorú vlastní rodina pôvodného majiteľa a zakladateľa JYSKu, Larsa Larsena. Lars Larsen group vlastní mnoho spoločností s celkovým ročným obratom 4,8 miliárd EUR. Obrat spoločnosti JYSK je 4,1 miliárd EUR.

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pre médiá Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť predajní so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť a záhradu.

S viac ako 3 300 predajňami a e-shopmi v 48 krajinách je JYSK vždy nablízku so skvelou ponukou a kvalifikovanými službami, nech už sa zákazníci rozhodnú nakupovať akokoľvek.

Prvý obchod otvoril zakladateľ Lars Larsen v Dánsku v roku 1979. Dnes má JYSK 30 000 zamestnancov.

JYSK je súčasťou rodinnej spoločnosti Lars Larsen Group s celkovým obratom 5,9 miliardy eur vo finančnom roku 2021/22. Obrat spoločnosti JYSK za finančný rok 2022/23 činí 5,2 miliardy eur.