Zomrel Lars Larsen, zakladateľ JYSKu

Tlačová správa -

Zomrel Lars Larsen, zakladateľ JYSKu

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dňa 19. augusta, zomrel vo veku 71 rokov Lars Larsen, zakladateľ spoločnosti JYSK.

„Stratili sme otca, manžela a starého otca, a Dánsko prišlo o mimoriadne významného obchodníka. Všetkým nám bude veľmi chýbať a urobíme všetko pre to, aby sme pokračovali v rozvoji jeho životnej práce,“ povedal syn Larsa Larsena, Jacob Brunsborg.

Lars Larsen odišiel v pokoji vo svojom dome blízko dánskeho mesta Silkeborg. V posledných chvíľach pri ňom bola najbližšia rodina.

Cesta Larsa Larsena sa začala prvou predajňou JYSK v dánskom meste Aarhus v roku 1979. Len za 40 rokov vybudoval medzinárodný reťazec s viac než 2 800 predajňami, ktorý zamestnáva 23 000 zamestnancov v 52 krajinách.

Jeho životné dielo pokračuje

Lars Larsen bol tvárou spoločnosti do júna 2019, kedy jeho miesto predsedu Lars Larsen Group prevzal jeho syn Jacob Brunsborg.

"Ešte než Lars Larsen odstúpil zo svojej funkcie predsedu, bol súčasťou dôležitého rozhodnutia o zlúčení dvoch nezávislých jednotiek JYSK GROUP do jednej. Budem pokračovať v práci na tomto zlúčení a venujem všetko úsile na zjednotenie a posilnenie spoločnosti JYSK, ktorá bude aj naďalej, v duchu jej zakladateľa, prinášať skvelú ponuku ," povedal Jan Bøgh, výkonný riaditeľ a prezident spoločnosti JYSK Nordic.

Keď v roku 1984 expandoval JYSK z Dánska do Nemecka, rozdelila sa spoločnosť na dve skupiny: JYSK Nordic, ktorý pôsobí v 20 krajinách a DÄNISCHES BETTENLAGER pôsobiaca v 7 krajinách. Zvyšných 25 krajín patria do franšízového konceptu JYSK.

Aj keď Lars Larsen už nie je medzi nami, jeho skvelý obchodný duch bude žiť v spoločnosti JYSK a medzi všetkými zamestnancami aj naďalej.

Categories

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť obchodov so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť. Prvý obchod bol otvorený v Dánsku v roku 1979 a dnes má spoločnosť JYSK viac než 2 800 predajní a 23 000 zamestnancov v 52 krajinách. V Nemecku a Rakúsku sa obchody nazývajú Dänisches Bettenlager, v ostatných krajinách majú názov JYSK. JYSK patrí do Lars Larsen group, spoločnosti, ktorú vlastní rodina pôvodného majiteľa a zakladateľa JYSKu, Larsa Larsena. Lars Larsen group vlastní mnoho spoločností s celkovým ročným obratom 4,25 miliárd EUR. Obrat spoločnosti JYSK je 3,58 miliárd EUR.

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pre médiá Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

Spoločnosť JYSK je medzinárodná sieť predajní so škandinávskymi koreňmi, ktorá predáva všetko pre domácnosť a záhradu.

S viac ako 3 300 predajňami a e-shopmi v 48 krajinách je JYSK vždy nablízku so skvelou ponukou a kvalifikovanými službami, nech už sa zákazníci rozhodnú nakupovať akokoľvek.

Prvý obchod otvoril zakladateľ Lars Larsen v Dánsku v roku 1979. Dnes má JYSK 30 000 zamestnancov.

JYSK je súčasťou rodinnej spoločnosti Lars Larsen Group s celkovým obratom 5,9 miliardy eur vo finančnom roku 2021/22. Obrat spoločnosti JYSK za finančný rok 2022/23 činí 5,2 miliardy eur.