Press release -

Suklaanmakuinen kasvisjuoma Sproud Chocolate rantautuu Suomeen

Vähemmän sokeria, enemmän makua ympäristöystävällisessä paketissa

Ruotsalainen Sproud täydentää Suomen kasvismaitovalikoimaansa uudella, suklaanmakuisella Sproud Chocolate -kasvismaidolla. Tässä suklaisessa uutuudessa on 35 prosenttia vähemmän sokeria kuin muissa vastaavissa kasvipohjaisissa suklaajuomissa ja se on valmistettu muiden Sproud-tuotteiden tapaan herneproteiinista.

”Herneproteenista tehty ja neutraalin makunsa saava kasvismaito muodostaa herkullisen liiton lasten rakastaman suklaan kanssa. Sproud Chocolate maistuu niin kylmänä kuin kuumana ja on loistava lisä koko perheen aamiaispöytään. Tuotteen korkea proteiinipitoisuus ja vähäsokerisuus (vain 5 prosenttia) tekevät tästä suklaisesta herkusta ”täydellisen treenikumppanin” ennen harjoittelua tai treeniä nautittavaksi”, kertoo Maria Tegman, Head of Brand Sproudilta.



Vähemmän sokeria, enemmän makua

Sproud Chocolate -kasvismaidossa on hämmästyttävät 35 prosenttia vähemmän sokeria kuin muissa vastaavissa markettituotteissa.

”Juomassa on alle 5 prosenttia sokeria, mikä vastaa tavallisen lehmänmaidon sokeripitoisuutta. Huomionarvioista on kuitenkin, että Sproud Chocolaten hiilijalanjälki on lehmänmaitoa pienempi”, taustoittaa Tegman.

Tuotteessa käytetyn herneproteiinin ansiosta Sproud-tuoteperheen kasvismaidot ovat vastaavien tuotteiden vertailussa hiilijalanjäljiltään pienimpien joukossa (lähde: Carbon Cloud, lokakuu 2019).

”Maailma tarvitsee uusia proteiinin lähteitä, jotka tekevät hyvää sekä meille että koko planeetalle. Herne on mullistava raaka-aine, sillä se on yksi kestävimmin valmistetuista kasvisperäisistä proteiineista. Sen tuotannossa kuluu vähemmän vettä kuin mantelin ja siinä on vähemmän sokeria kuin kaurassa. Tämän lisäksi herne gluteeniton sekä EU-säännösten mukaisesti allergeenivapaa. Ehkä parasta herneessä on kuitenkin sen neutraali maku, jonka ansiosta Sproud Original ja Sproud Barista maistuvat niin hyviltä muroissa ja smoothiessa sekä täydentävät lämpimien juomien, kuten kahvin ja teen omaa makua”, sanoo Tegman.

Kaikki Sproudin tuotteet ovat vegaanisia. Ne tuotetaan Ruotsissa eikä niissä käytetä laktoosia, gluteenia tai geenimuuntelua. Sproud Chocolaten lisäksi Suomesta on saatavilla myös Sproud Original ja erityisesti kahvien kanssa nautittava Sproud Barista.

Tule maistamaan Sproudia Vegemessuille Helsingin Kaapelitehtaalle 24.-26. tammikuuta. Paikalla messuilla tiimimme lisäksi Sproudin Barista Ambassador Kaapo Paavolainen, joka maistattaa messukävijöillä kahvin omaa makua hellivää Sproud Cappuccinoa.


Sproud Chocolate saatavilla hyvin varustelluissa K-ryhmän kaupoissa ympäri Suomen helmikuusta 2020 alkaen.


Yhteystiedot

Timo Koponen

Commercial Director

Scansellers

+358 45 124 1002

timo.koponen@scansellers.fi

www.scansellers.fi

Verkkosivu: Besproud.com

Facebook: https://www.facebook.com/besproud.fi/

Topics

  • Environment, Energy

Categories

  • coffee
  • vegan
  • vegan foods
  • sproud
  • plantbased
  • pea protein
  • health
  • environment
  • barista

The brand Sproud is owned and created by staff at the Swedish-based company WeMake. A small group of entrepreneurs wanted to make a difference, they wanted to create something that did good for both people and the planet. The result was Sproud, as a direct reaction to the changing climate. At Sproud we believe in food and products that are better for you and for the environment.

Contacts

Maria Tegman

Press contact Head of Brand +46(0)705877850