Press release -

Mats Gabrielsson investerar i Student Competitions AB

I det sista avsnittet av Draknästet lyckades Niklas Jungegård och Robert Lyngman charma IT-veteranen Mats Gabrielsson att investera i Student Competitions AB. Företaget driver tjänsten Studentcompetitions.com, där studenter kan hitta globala tävlingar, såsom case-, uppsats-,affärsplanstävlingar och andra globala möjligheter. Student Competitions AB siktar på att nå ut till studenter på en global marknad från början.

Under det sjunde och sista avsnittet av Draknästet på SVT valde Mats Gabrielsson att gå in i Student Competitions AB med 600 000 kr, genom sitt investmentbolag GIAB.

"Student Competitions har hittat en öppning på en annars exploaterad marknad. GIAB har ambitiösa planer för företaget och vi ska snabbt expandera på den globala studentmarknaden. Vi vet värdet av rätt Employer Branding för företagen och vår tjänst erbjuder en innovativ form av marknadsföring mot studenter. GIAB ser stor potential i Student Competitions." säger Mats Gabrielsson, GIAB.

På Studentcompetitions.com samlar man all världens tävlingar och gör dem enkla att finna för studenter. Man kan även prenumerera på tävlingar inom ett visst ämnesområde, till exempel Ekonomi, Design eller Teknik. Student Competitions AB drivs av fyra studenter från Handelshögskolan i Stockholm och KTH som genom åren har deltagit i hundratals studenttävlingar.

”Vårt team är oslagbart. Vi har sedan investeringen rullat ut ett globalt internship i Indien och Kina där otroligt duktiga studenter nu jobbar med innehåll till hemsidan och driver vår marknadsföring i Asien. På två veckor har vi attraherat besökare från 172 länder och vi växer med runt 300 nya medlemmar per dage” säger Niklas Jungegård, VD för Student Competitions AB.

Konkurrensen mellan studenter har hårdnat på den globala talangmarknaden. För att sticka ut från mängden är det många studenter som väljer att delta i olika former av tävlingar. Dessa tävlingar har hittills varit relativt svåra att finna, vilket Student Competitions uppmärksammat. För den student som ansöker, finns stora möjligheter att vinna prispengar, stipendier, konferensdeltaganden och inte minst få en gräddfil in hos de bästa arbetsgivarna i världen.

Idag är det många företag som anordnar tävlingar i rekryteringssyfte och för att locka studenter till sina talangprogram och marknaden för dessa tävlingar växer.

"Inom ett år kommer Student Competitions vara den primära arrangören av så kallade rekryteringstävlingar och vi bygger just nu en tävlingsmodul till vår plattform som kommer att göra det mycket kostnadseffektivt att arrangera tävlingar för företag." säger Niklas.

Tävlingar som teamets medlemmar har bland annat vunnit:

START Innovation & Sustainability Award 2010
BizBuzz 2010
AliBaba Global Fellows Award 2010
Shanghai Challenge 2009

Studentpriset 2009 (Årets student)
WWF Global Perspectives 2007
St. Gallen Wings of Excellence Award 2007
European Business Plan of the Year

För mer information och bilder, vänligen kontakta:

Niklas Jungegård, VD Student Competitions AB
0709-50 20 50

Mats Gabrielsson, GIAB
0707-75 83 20

Topics

  • Education

Categories

  • innovation
  • studenter
  • tävling
  • mats gabrielsson
  • draknästet
  • tävlingar

Regions

  • Skåne

Student Competitions är ett global student-startup som guidar studenter till globala tävlingar, såsom casetävlingar, uppsatstävlingar osv. Vår idé är att  hjälpa studenter att bli akademiska superstjärnor och lysa på en alltmer konkurrensutsatt global talangmarknad. Se www.studentcompetitions.com för vidare information om oss och vår tjänst.

Contacts

Robert Lyngman

Press contact CFO 0703-656 34 94