Skip to content
Johan Hedengren, Susanna Kaas von Mentzer och Gustaf Linnell
Johan Hedengren, Susanna Kaas von Mentzer och Gustaf Linnell

News -

Storebrand (Sverige) stärker förvaltarteamet med två nya kollegor och Gustaf Linnell tar över som ny chef

Storebrand Asset Management fortsätter att växa på den svenska marknaden och stärker nu den svenska ränteförvaltningen med två nya kollegor; Johan Hedengren och Susanna Kaas von Mentzer.

- Vi är inne i en fantastisk tillväxtresa och är i starkt behov av utveckling. Därför är jag oerhört glad över att kunna välkomna Johan och Susanna. Stort fokus har lagts på att hitta personer som kan komplettera teamets existerande strategi och förvaltningsfilosofi. Deras erfarenheter från handlargolvet på bank tillvaratar vårt fokus på marknadsnära förvaltning samtidigt ger det oss möjlighet att stärka vår position som en av Nordens bästa ränteförvaltare, säger Gustaf Linnell, ny chef för Svenska Räntor, Storebrand Asset Management, Sverige.

Johan Hedengren, kommer närmast från skolvärlden där han under ett och ett halvt år arbetat som gymnasielärare i matematik och fysik. Dessförinnan arbetade Johan länge inom finansbranschen och har under många år byggt upp gedigen erfarenhet från både svenska och internationella banker, så som Nordea, Barclays och Morgan Stanley med fokus på trading med stats- och bostadsobligationer samt swappar.

- Jag tog en behövlig paus från finansbranschen och lät mig inspireras av unga genier under en tid. Förhoppningsvis har jag även under min tid som lärare lyckats locka några av dem till världens mest spännande bransch. Trots att jag trivdes bra som lärare längtade jag tillbaka till finansvärlden och ser nu fram emot att bli en del av Storebrands ränteförvaltning, säger Johan Hedengren.

Susanna Kaas von Mentzer, kommer närmast från Swedbank där hon arbetat de senaste 6 åren, senast i rollen som handlare med fokus på FX derivat och repor. Susanna har dessförinnan arbetat med både XVA trading och kvantitativ riskanalys.

- Det ska bli väldigt spännande att bli en del av förvaltarteamet i Storebrand. Jag har följt deras arbete länge och är särskilt inspirerad av fokuset på hållbarhet. Jag gillar också deras teambaserad approach och breda tillnärmning. Allt inom ränteförvaltning är så oerhört sammankopplat vad gäller marknader och olika instrument. För att kunna leverera riktigt god avkastning är det viktigt att förstå helheten och olika beroenden, säger Susanna Kaas von Mentzer.

    Ytterligare ändring i teamet
    I november 2021 tog Gustaf Linnell formellt över som chef för det svenska ränteteamet. Gustaf har arbetat Storebrandkoncernen sedan 2011 och i det svenska ränteteamet de senaste 7 åren. 

    - Gustaf var den absolut bästa kandidaten för jobbet. Han kommer att säkerställa att vi fortsätter att leverera förstklassig förvaltning och bra avkastning till våra kunder. Vi är inne i en kraftig expansionsfas och då är det oerhört centralt men en person som inte bara har rätt kompetens utan också också rätt driv, säger Dagfin Norum, Investeringsdirektör i Storebrand Asset Management. 

    Johan Hedengren tillträder den 2 februari 2022 och Susanna Kaas von Mentzer den 31 mars 2022.

      I Bild: Gustaf Linnell, ny chef för Svenska Räntor, Storebrand Asset Management, Sverige.




        Topics

        Contacts

        Sara Skarvad

        Sara Skarvad

        Press contact Director of communication Storebrand Asset Management +46 70 621 77 92

        Storebrand
        Visit our other newsrooms