​Julen varer lige til påske

News -

​Julen varer lige til påske

Du troede lige julen var ovre? Snydt! Som vi har sunget rundt om juletræet i december, så varer julen helt til påske: Nu’ det jul igen og
 nu’ det jul igen
 - og julen varer li’ til påske. Og lige om lidt er et forår klar med højtider og helligdage, som bryder arbejdsræset med gode stunder.

Når vi så løber om juletræet til “Nu’ det jul igen” går det stærk, først den ene vej, så den anden vej - og til sidst hurtigt rundt i hele hytten.

Men et ny år er kommet og varer julen virkelig helt til påske?

I virkeligheden starter julen rigtigt første juledag - og løber frem til helligtrekonger i starten af januar. Og rigtigt nok synger vi også at fasten (og fastelavn) kommer mellem jul og påske.

Med alle de gode helligdage er der lagt op til en god omgang hyggetid med familien.

Hvad er påske for en størrelse?

For mange danskere byder påsken på påsketraditioner som påskefrokost, påskeæg (måske med en indbygget æggejagt) og en lille påskesnaps. Vi forbinder det med påskekyllinger, påskelam og påskeharen - romantiske billeder på en hyggelig tid, med kreative aktiviteter og gode gåture.

Oprindeligt stammer påsken fra jødernes fejring af udvandringen fra Egypten. Senere er det blevet kirkens fest hvor man søndag morgen fejrer at kristendommens Jesus, opstod fra de døde påskedag. Læs mere om kirkens fejring, som er den mest velkendte i Danmark: https://www.danskoase.dk/hvad-er-paaske/

Med ønske om en fortsat “god jul” og en hyggelig påske, på med det gule slips og frem med påskeægene. 

Related links


About Trendhim 

Trendhim designs fashionable, affordable and quality accessories for men. We are based in Horsens, Denmark, but our online store is available in 18 languages across 28 countries. In the last 3 years, our talented crew expanded from 3 to 50 employees, and we received four times the Gazelle price for fast-growing businesses.