Skip to content
Trioworld acquireert Wentus
Trioworld acquireert Wentus

Press release -

Trioworld acquireert Wentus

Op 30 december heeft de Trioworld Group een overeenkomst getekend voor de acquisitie van het Duitse bedrijf Wentus GmbH (Wentus), een toonaangevende leverancier van oplossingen voor hoogwaardige voedsel-, consumenten- en hygiëneverpakkingen, van Egeria Group.

"We zijn zeer verheugd om Wentus te verwelkomen in de Trioworld Group. De overname geeft ons de mogelijkheid om een nog sterkere positie op te bouwen in de markt voor hoogwaardige voedsel-, consumenten- en hygiëneverpakkingen in Europa en Noord-Amerika. Wentus heeft bewezen de markt te voorzien van eersteklas producten en uitstekende ondersteuning om de waarde voor klanten te maximaliseren. We hebben veel vertrouwen in de capaciteiten van de organisatie en het management van Wentus en kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen en de succesvolle reis voort te zetten," zegt Andreas Malmberg, CEO van Trioworld Group.

"We zijn erg blij dat we in Trioworld een partner hebben gevonden die perfect bij ons past en wiens productportfolio ideaal wordt aangevuld door Wentus. We kijken ernaar uit om samen te werken met een professioneel en ambitieus team dat we tijdens het verkoopproces intensief hebben leren kennen en waarvan de managementcultuur goed bij ons past," zegt Christof Renz, Managing Director van Wentus. "Beide partijen brengen een sterk productportfolio met ongeëvenaarde service en expertise op de markt. Samen zullen we meer waarde kunnen creëren voor onze klanten," vervolgt de heer Renz.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke vereisten en goedkeuringen. De Trioworld Groep zal na afronding van de transactie 100% van de aandelen bezitten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Andreas Malmberg, CEO Trioworld Group, +46 70 2087291
Evert Paardekooper, Division President Consumer Packaging, +31 653 370785
Christof Renz, CEO Wentus, +49 151 1852 03 40

Over Wentus
Wentus GmbH, de in Höxter gevestigde specialist voor high-tech skinfolies en een uitgebreid en innovatief productportfolio, ontwikkelt en produceert sinds 1965 duurzame en gemakkelijk recyclebare verpakkingsoplossingen. Ongeveer 230 medewerkers, vlakke hiërarchieën en een volledige interne productieketen maken de snelle ontwikkeling van op maat gemaakte oplossingen voor verschillende vereisten mogelijk. Met een eigen verkoopstructuur, sterke verkooppartners en vertegenwoordigers in de DACH-regio, de Benelux en Zuidwest-Europa ondersteunt Wentus zijn klanten lokaal en garandeert zo het hoogste niveau van klantgerichtheid en de beste service.

Related links

Topics

Categories


Over Trioworld Group

Trioworld is opgericht in 1965 en is sinds 2018 eigendom van Altor Fund IV. Altor is een van de toonaangevende Scandinavische participatiemaatschappijen die zich richt op het opbouwen van bedrijven van wereldklasse. Gedreven door de voortdurende ontwikkeling van innovatieve en duurzame plastic folieproducten is Trioworld een van de marktleiders in dit segment met een omzet van 900 miljoen euro en ongeveer 1.700 werknemers.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Smålandsstenar, Zweden, met productie- en recyclinglocaties in Zweden, Denemarken, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada. De producten en oplossingen worden over de hele wereld verkocht. www.trioworld.com.

Contacts

Helena Hed

Helena Hed

Press contact Group Director, Marketing & Communications 0706437975

Welcome to Trioworld !

Trioworld is a leading supplier of innovative, high-performance plastic film, providing solutions for consumer- and industrial packaging, transport packaging, agriculture, hygiene, and medical technology. The company is a leading player in the sector with an annual turnover of 1 billion EUR and 1800 employees. The group´s head office is in Smålandsstenar, Sweden, with production and recycling sites in Sweden, Denmark, the Netherlands, France, Germany, the United Kingdom and Canada. Products and solutions are sold around the world.

Trioworld
Parkgatan 10
SE-333 23 Smålandsstenar
Sverige
Visit our other newsrooms