Skip to content
Prestiges yachter er først ute med Raymarines DockSense – et automatisert system som gjør det enklere å manøvrere båten i havn
Prestiges yachter er først ute med Raymarines DockSense – et automatisert system som gjør det enklere å manøvrere båten i havn

Press release -

FLIR: FLIR lanserer Assisted Docking teknologi og første båtbygger partner på systemet

Prestiges yachter er først ute med Raymarines DockSense – et automatisert system som gjør det enklere å manøvrere båten i havn

WILSONVILLE, Oregon – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) presenterer i dag Raymarine DockSense Assisted Docking System som har intelligent objekt gjenkjenning, bevegelsesregistrering og er bransjens første manøvreringsassistent for fritidsbåter. Dette vil gi enklere tillegging og havnemanøvrering. DockSense-systemet bruker spesial kameraer fra FLIR med videoanalyse til å analysere informasjon fra omgivelsene, båtens fremdrift og båtens styresystem for enklere manøvrering i trange havner. Videre annonserte FLIR at yachter fra Prestige, et merke i Beneteau-gruppen, blirde første som tar i bruk denne teknologien.

Tillegging kan være en stressende opplevelse, selv for erfarne båtførere. Ofte gjør vind og tidevann oppgaven enda vanskeligere, og manøvreringsuhell kan resultere i dyre reparasjoner eller gå på sikkerheten løs. DockSense-systemet er designet for å bedre skipperens manøvreringsferdigheter ved hjelp av en Virtual Bumper™-sone rundt båten. Dersom et objekt, for eksempel utrigger eller et annet fartøy, kommer inn i den virtuelle fendersonen, aktiverer DockSense-systemet automatisk korrigerende styrings- og gasskommandoer for å unngå objektet og hjelper båtføreren med å manøvrere båten i havn.

DockSense bruker GPS (globalt posisjoneringssystem) og AHRS (bevegelses- og kurssensorsystem) til å kompensere for vind og strømme, slik at båten kan legges til uten dramatikk eller kostbare sammenstøt. Raymarine DockSense-systemet består av flere FLIR maskinvisjonskameraer, en sentralenhet og DockSense-appen som kjører på Raymarines Axiom-multifunksjonsskjermer. Systemet integreres med moderne systemer for joystickstyring som gir styrings- og gasskommandoer som sørger for at du kan legge til med stil.

«Raymarine DockSense-systemet er et levende bevis på vårt fokus på løsninger med en kombinasjon av FLIR-navigering, maskinlæring og sensorteknologier», sier Jim Cannon, konsernsjef i FLIR. «Enda viktigere er det at disse nyvinningene samles i en enkel løsning som hjelper kundene med en utfordring og sørger for at de kan manøvrere båten i havn på en enkel, trygg og stressfri måte, slik at alle kan nyte båtlivet til fulle.

«Vårt mål er å sette den globale standarden for båtliv», sier Hervé Gastinel, administrerende direktør for Beneteau-gruppen. «Raymarines DockSense-løsning gir fremtidige Prestige-eiere enkel og problemfri havnemanøvrering og er helt i tråd med vår visjon om å gjøre båtlivet enklere og tilgjengelig for et mye større publikum», sier Erik Stromberg som er produktmarkedssjef hos Prestige.

DockSense blir også demonstrert på en Prestige 460 motoryacht på båtmessen i Miami i februar 2019.

Du finner mer informasjon på http://www.raymarine.com/docksense.

FLIR Media Contact

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Jay.gentzkow@flir.com

Prestige Press Contact

Elise Vinet

+33670643397

e.vinet@jeanneau.fr

Related links

Topics


Om FLIR Systems

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «The World's Sixth Sense» ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier til å tilby nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trusseloppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon kan du gå til http://www.flir.com og følge @flir.

Om Prestige

PRESTIGE er et ledende internasjonalt merke i det krevende markedet for motoryachter i luksusklassen. PRESTIGE®-yachtene produseres i Vendée i Frankrike og er selve juvelen innen fransk båtbyggerkunst for alle som elsker å være på sjøen. Sammen med Garroni Studio designer PRESTIGE yachter fra 40 til 75 fot. Både FLYBRIDGE- og SPORT-seriene byr på moderne og smarte motoryachter med førsteklasses design. Merket har et stadig voksende internasjonalt nettverk av profesjonelle forhandlere. Du finner mer informasjon på http://www.prestige-yachts.com

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone