Skip to content
DockSense Alert is gebaseerd op deze gepatenteerde technologie en kan op elke boot worden geïnstalleerd om schippers te helpen hun omgeving veilig in de gaten te houden en met vertrouwen aan te meren.
DockSense Alert is gebaseerd op deze gepatenteerde technologie en kan op elke boot worden geïnstalleerd om schippers te helpen hun omgeving veilig in de gaten te houden en met vertrouwen aan te meren.

Press release -

FLIR introduceert Raymarine DockSense Alert

Met DockSense Alert profiteert iedere watersporter van Intelligent Docking Technology

ARLINGTON, VS, 15 oktober 2019 – FLIR Systems (Nasdaq: FLIR) introduceert vandaag Raymarine DockSense Alert, een nieuwe aanwinst binnen de Intelligent Docking Technology-lijn van Raymarine die is ontwikkeld voor een breder assortiment vaartuigen. Raymarine DockSense, dat begin 2019 op de markt kwam, is binnen de watersportindustrie de eerste oplossing voor intelligente objectherkenning en bewegingsdetectie-ondersteund aanleggen. DockSense Alert is gebaseerd op deze gepatenteerde technologie en kan op elke boot worden geïnstalleerd om schippers te helpen hun omgeving veilig in de gaten te houden en met vertrouwen aan te meren.

Vergelijkbaar met de mogelijkheden voor hulp aan de automobilist van nu detecteert, toont en waarschuwt DockSense Alert de schipper voor obstakels rond de boot met behulp van FLIR-machine vision cameratechnologie en video-analyse. De live videobeelden van alle DockSense-camera's maken dode hoeken inzichtelijk via een Raymarine Axiom® display en de DockSense intelligente objectherkenning voorkomt krassen, deuken en bijna-botsingen die zowel duur als gênant zijn.

DockSense Alert-systemen omvatten een reeks van één tot vijf DockSense stereo vision camera's en een centrale processor die is aangesloten op een Raymarine Axiom-display of -netwerk. DockSense Alert meet nauwkeurig de afstanden tot de aanlegplaats, damwanden en andere aangemeerde schepen en biedt real-time visuele aanwijzingen met een live cameraweergave op Raymarine Axiom MFD's. Daarnaast geeft het systeem akoestische en visuele alarmen om de schipper real-time te wijzen op de effecten van wind, stroming en schroefstuwkracht.

“Een boot aanmeren kan een hele opgave zijn, zelfs voor doorgewinterde schippers”, zegt Travis Merrill, President van FLIR’s Commercial Business Unit. “Ons DockSense Alert-systeem, met intelligente alarmen en live camerabeelden, verlaagt de stress bij het aanleggen en verbetert de controle van de schipper over het vaartuig.”

FLIR demonstreert de Raymarine DockSense Alert-technologie deze week op de IBEX-beurs in Tampa, Florida. DockSense Alert-systemen zijn in het laatste kwartaal van 2019 beschikbaar voor Raymarine OEM-partners. DockSense Alert-systemen vereisen een Raymarine Axiom-display en zijn verkrijgbaar in uitvoeringen voor één, drie of vijf camera's.

Ga voor meer informatie naar http://www.raymarine.com/docksense.  

###

Mediacontact:

Karen Bartlett

Telefoon: +44 (0)1202 669244

Email: k.bartlett@saltwater-stone.com 

Related links

Topics


Over FLIR Systems, Inc.

FLIR Systems, opgericht in 1978, is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf dat zich richt op intelligente oplossingen voor defensie en industriële en commerciële toepassingen. De visie van FLIR Systems is om “The World’s Sixth Sense” te zijn door technologieën te ontwikkelen die professionals helpen meer doordachte besluiten te nemen die levens en bestaansmiddelen redden. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone