Skip to content
The new Axiom XL range have been designed for use on premium yachts and glass bridges
The new Axiom XL range have been designed for use on premium yachts and glass bridges

Press release -

Raymarine: FLIR introduceert Raymarine Axiom XL-MFD's

WILSONVILLE, VS 6 juli 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) kondigt vandaag de introductie van een nieuwe lijn MFD's aan: de Raymarine® Axiom™ XL. Twee van de Axiom XL-modellen zijn per direct verkrijgbaar. Axiom XL is ontworpen voor premium jachten in Glass-Bridge opstellingen. De displays zijn de grootste in de Axiom-serie, met dezelfde krachtige prestaties en elegante eenvoud waar deze bekroonde MFD's om bekendstaan.

De volledig waterdichte Axiom XL-serie is bestand tegen extreme omstandigheden op zee. De MFD's zijn geschikt voor installatie in zowel open stuurhutten als gesloten brugdekken. Elk model maakt gebruik van In-Plane Switching (IPS) en is optisch verlijmd. Deze Raymarine-displays hebben een brede kijkhoek, scherp contrast en een ongeëvenaarde afleesbaarheid bij felle zon. Axiom XL is verkrijgbaar met een displayformaat van 16, 19, 22 of 24 inch. Dankzij het randloze glazen scherm hebben vaartuigontwerpers nu de vrijheid een navigatiedashboard met naadloze overgangen te ontwerpen.

Axiom XL is een krachtig platform voor netwerk- en video-integratie, met drie Ethernet-poorten voor aansluiting van netwerksensoren of extra displays uit de Axiom-, Axiom Pro- en Axiom XL-lijnen. Dankzij deze vereenvoudigde integratiemogelijkheden hebben vaartuigontwerpers meer keuze bij het samenstellen van navigatiesystemen met meerdere displays en stations. De ondersteuning van FLIR-warmtebeeldcamera’s door de Axiom XL zorgt voor een beter omgevingsbewustzijn en meer veiligheid tijdens het navigeren. Via de HDMI-ingang kan de Axiom XL bovendien worden gebruikt als externe pc met touchscreen, en zelfs voor entertainment aan het roer.

Elk Axiom XL-display bevat een snelle quadcoreprocessor die Raymarine-navigatie, radar, sonar en FLIR-warmtebeeldtechnologie ondersteunt, voor een alles-in-één-display in full-HD. Axiom XL-displays draaien op het LightHouse 3-besturingssysteem van Raymarine. Deze elegante, intuïtieve en overzichtelijke interface is snel, heeft een logische indeling en is eenvoudig af te stemmen op de navigatiestijl van iedere schipper. Schippers kunnen kiezen tussen bediening met een multi-touchscreen of het Raymarine RMK-10-toetsenbord voor systeembediening op afstand van meerdere Axiom XL-displays.

“Axiom XL is een belangrijke mijlpaal voor het merk Raymarine”, zegt Gregoire Outters, Vice President en General Manager van FLIR Maritime. “De vorig jaar geïntroduceerde Axiom-lijn en de daaropvolgende Axiom Pro zijn uitstekend ontvangen door klanten en de maritieme industrie. Met Axiom XL introduceren we een oplossing voor Glass-Bridges, waarmee de eenvoud en superieure prestaties van deze displays nu ook beschikbaar zijn voor grotere jachten en de premium scheepsmerken waar we mee samenwerken.”

De Axiom XL16- en XL19-displays zijn nu wereldwijd te bestellen bij dealers van nautische elektronica uit het netwerk van FLIR. De Axiom XL24 zal in juli verkrijgbaar zijn, gevolgd door de Axiom XL22 in september. De Axiom XL-MFD's zijn verkrijgbaar vanaf € 5.995,00.

Ga voor meer informatie over de Raymarine Axiom XL naar http://www.raymarine.com/axiomxl.

Related links

Topics


Over FLIR Systems

FLIR Systems werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. FLIR Systems is een wereldwijd toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren. Hierdoor kunnen levens worden gered, verbetert de productiviteit en wordt het milieu beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om "The World's Sixth Sense" te zijn, met warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën voor het realiseren van innovatieve, intelligente oplossingen voor beveiliging en bewaking, milieu- en conditiemonitoring, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar http://www.flir.com en volg @flir.

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone