Skip to content
Nieuwe Cyclops Marine-technologie introduceert draadloze belastingsdetectiefuncties voor gebruikers van het bijgewerkte LightHouse-besturingssysteem
Nieuwe Cyclops Marine-technologie introduceert draadloze belastingsdetectiefuncties voor gebruikers van het bijgewerkte LightHouse-besturingssysteem

Press release -

Raymarine kondigt integratie met Cyclops Marine aan voor de komende LightHouseTM HVAR 3.16 versie

Nieuwe Cyclops Marine-technologie introduceert draadloze belastingsdetectiefuncties voor gebruikers van het bijgewerkte LightHouse-besturingssysteem

Fareham, VK – 10 december 2021 - Raymarine kondigt met trots de komende LightHouse HVAR 3.16 software-update van het besturingssysteem aan. LightHouse 3:16, vernoemd naar het Kroatische eiland HVAR in het oostelijk deel van de Adriatische Zee, is uitgerust met verschillende functies, zoals slimme, draadloze, belastingsdetectietechnologie van Cyclops Marine. De nieuwe LightHouse-softwareversies bieden regelmatig nieuwe systeemvoordelen aan alle schippers die AxiomTM-displays gebruiken.

Cyclops Marine werd in 2018 opgericht om de geavanceerde belastingsdetectieapparaten te vereenvoudigen die voorheen alleen beschikbaar waren voor wedstrijdteams en de bemanning van superjachten. De integratie van deze technologie met LightHouse HVAR 3.16 is bedoeld om zowel wedstrijdzeilers als recreatieve schippers een aanzienlijke boost en extra bewustzijn te bieden.

De sensoren van Cyclops Marine zijn draadloze belastingsdetectiesensoren, ontworpen om de belastbaarheid van het tuigage van een zeiljacht te meten. De smarttune is bedoeld om de bestaande spanschroef van de voor- of zijstag te vervangen, terwijl de smartlink eenvoudig inline kan worden toegevoegd aan elke schoot, achterstag, bedieningslijn, neerhouder, tacklijn of runner. Deze sensoren zijn draadloos aangesloten op de onderdekse Cyclops Marine Gateway, die in verbinding staat met Raymarine Axiom-displays en tonen de belasting van bepaalde drukpunten op tuigage van jachten. Met LightHouse HVAR 3.16 kunnen gebruikers in één oogopslag de live, statische en dynamische belastingsgegevens zien die de Cyclops Marine-sensoren op maximaal 50 sensorpunten doorgeven.

Wanneer de voorstag- of achterstagspanning realtime zichtbaar is, kan de stuurman van een wedstrijdzeilteam de schootspanning op kritieke punten optimaliseren. Op basis van deze kennis kan een schipper de spanning verhogen of juist verlagen voor meer of minder kracht. Hij maakt zo optimaal gebruik van de windomstandigheden en stuurmogelijkheden om de snelste herhaalbare prestaties mogelijk te maken.

Ook de meer recreatieve catamaranzeilers profiteren van slimme belastingsdetectietechnologie. Boten met een dubbele romp zullen bij sterke wind overhellen waardoor de belasting op de zeilen moeilijker te beoordelen is. Bij een bimini, die je veel in de warmere regionen ziet, is het zicht op de zeilen beperkt en wordt dit probleem dus nog groter. Hierdoor is het moeilijker om de kracht op de zeilen te beoordelen. Wanneer de spanningsgegevens direct op de Axiom-displays verschijnen, speelt onduidelijkheid bij een dergelijke beoordeling geen rol meer.

Ian Howarth, CEO van Cyclops Marine, schrijft: "We zijn zeer verheugd dat zeilers met Raymarine AxiomTM-displays hun tuigbelasting in realtime kunnen zien. Wedstrijdzeilers die een optimale snelheid halen en de exacte tuiginstelling op een ander moment kunnen herhalen, geven aan dat dit een echte game-changer is. Voor recreatieve zeilers wordt de belasting inzichtelijk middels een eenvoudig te begrijpen cijfer. Dit geeft ze het vertrouwen dat ze veilig zeilen of geeft aan dat het tijd is om een rif te steken”.

Axiom-gebruikers profiteren van nog meer verbeterde functies met de nieuwe LightHouse 3:16-softwareversie. De ankermodus levert nu ook kielcorrectie en waterlijn-tot-dek-afstanden. Bovendien hebben gebruikers van MercuryTM-motoren nu een pop-updisplay tot hun beschikking dat de stuurpositie voorziet van systeeminformatie die de werking van hun motoren ondersteunt.

“Met de extra functies van LightHouse 3.16 en de toevoeging van Cyclops Marine-technologie laten we zien dat we de LightHouse-software en de omgeving van het Axiom display dat we leveren aan goed uitgeruste schippers, voortdurend verbeteren. Via de belastbaarheidssensoren krijgen schippers een duidelijk inzicht in de meest onmisbare gegevens om de zeilen op een tijdige en nauwkeurige manier te kunnen bedienen", aldus Gregoire Outters, General Manager van Raymarine. “Wij willen zeilers volledige controle geven op het water. Een zo volledig mogelijk overzicht van realtime navigatiegegevens zal de veiligheid, het omgevingsbewustzijn en de prestaties aanzienlijk verbeteren.”

Ga voor meer informatie over het Raymarine LightHouse 3-besturingssysteem naar https://www.raymarine.com/multifunction-displays/lighthouse3/index.html

-###-

Over Raymarine

Raymarine, een bedrijf van Teledyne FLIR, maakt hoogwaardige maritieme elektronica voor de recreatieve scheepsvaart en lichte commerciële maritieme markten. Met een staat van dienst van meer dan 80 jaar op het gebied van maritieme technologie staan Raymarine-producten vandaag de dag bekend om hun gebruiksgemak, robuuste ontwerp en betrouwbaarheid. We zijn voortdurend aan het innoveren om de beste sensoren en intelligente navigatiesystemen te leveren, waardoor de tijd van de schippers op het water veiliger en leuker is. Ons assortiment maritieme elektronica is verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Ga voor meer informatie naar www.raymarine.com

Contactpersoon voor de media:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Related links

Contacts

Karen Bartlett

Karen Bartlett

PR Account Director PR & Communications +44 (0) 1202 669244 Linkedin

Client Newsroom

Welcome to the Saltwater Stone Client Newsroom, a daily updated resource for editors and journalists featuring news releases, images and videos issued on behalf of our international client base. Saltwater Stone is a specialist maritime communications agency working in the superyacht, recreational marine, shipping, offshore, subsea, fishing, renewables and naval sectors. If you are an editor or journalist wishing to receive Saltwater Stone client news releases direct to your inbox, please click or tap the follow button above.

Saltwater Stone