Blog post -

Opplev historiske Praha

 

Bestill en restplass til Praha. Nyt den historiske arkitekturen. Gå på spa og bad i tsjekkisk øl.

 

Praha er blitt en gjenganger for nordmenn som ønsker seg en storbyferie i hjertet av Europa, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den tsjekkiske hovedstaden, ofte omtalt som "den gylne byen", har mye å by på for tilreisende: flott arkitektur, en fascinerende historie, ypperlige shoppingmuligheter, og ikke mist massevis av sjarmerende, brune kneiper som kan by på mange sorter lokalt, godt øl.

 

For tilreisende på miniferie er det også en definitiv fordel at det er lett å komme seg rundt i Praha. Severdighetene i sentrum ligger tett i tett, og mange av de hyggeligste strøkene i byen er forbeholdt fotgjengere.

 

Det er den eventyrlige arkitekturen som de tilreisende først legger merke til. Her kan du vandre gjennom koselige gamle smug i gamlebyen, Staré Mesto, som skriver seg tilbake fra tusentallet. Denne sjarmerende bydelen domineres av brostenbelagte gater og trivelige torg med restauranter og gallerier tett i tett under arkadene. Bygningene er vakre, og med sine harmoniske farger gir de et flott og helhetlig inntrykk. Ikke minst er det svært imponerende hvor velholdt alle bygningene er. Etter en spasertur i Gamlebyen, er torget i gamlebyen er et ypperlig sted for en pust i pakken, gjerne akkompagnert av litt tsjekkisk øl og dyktige gatemusikere. Her finner du også det berømte astronomiske uret, og det er definitivt verdt å få med seg hver hele time. Den vakre, gotiske Tyn-kirken ligger også ved dette bytorget.

 

På et høydedrag på den andre siden av Moldau finner du en annen av de store severdighetene, nemlig Hradcany-borgen. Det er lett å bruke en hel dag på dette store området, og spesielt imponerer den gotiske St. Vitus-katedralen, som ble påbegynte i 1344. Det var imidlertid først i 1929 at hele katedralen var ferdigstilt. Spaserturen ned fra høydedraget bør legges via den utrolig pittoreske "gylne gate" og de slyngende gatene i Mala Strana. Og en spasertur i Praha er selvsagt ikke komplett før man har krysset den kjente Karlsbroen, byens vakreste bro. Fra de gotiske tårnene på hver side av broen får du også flott utsikt over byen og elven.

 

Som nevnt er tsjekkerne svært glad i øl, og siden prisene ligger en god del under norsk nivå, har du god anledning til å prøve ut de mange typene lokale øl. Her finner du massevis av ulike typer, fra den lyse pilsneren svetlé pivo til mørkere og søtere typer som er spesielt populære blant kvinner. Det kan også være lurt å ta turen inn i sidegaten for å komme seg bort fra de mer turistdominerte pubene, og heller finne seg en ordentlig, tsjekkisk kneipe, der ølprisene gjerne kryper under tikroneren for halvliteren. Praha har også et stort utvalg spa-anstalter som har falt i smak blant nordmenn, og øltørste spatilhengere kan også kombinere de to interessene og få seg et besøk på en ekte øl-spa, som inkluderer bading i øl!

Categories

  • restplass
  • praha
  • prague
  • historik
  • ferie