JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018

News -

JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018

JYSK България беше отличена с наградата „Инвеститор на годината“ 2018. Компанията инвестира над 100 млн. евро в нов дистрибуционен център, който е разположен в Божурище, близо до София. Съоръжението разполага с два напълно автоматизирани склада с височина по 42,5 м и ще започне да оперира с пълния си капацитет до юни 2019 г. Своеобразният хъб ще обслужва над 250 магазина в България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и Гърция.

Тази голяма инвестиция в страната е и причината JYSK България да получи наградата от Българската агенция за инвестиции. Отличията се дават за най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Критериите, по които се избират победителите, са обемът на инвестицията, броят на новите работни места и областта, в която се открива ново производство или се разширява съществуващо предприятие.

„Това е голямо признание за уникалната ни инвестиция. Дистрибуционният център на JYSK в Божурище е първото по рода си съоръжение в България и това, разбира се, е нещо, с което много се гордеем.”, сподели Троелс Финбо Ларсен, Ръководител проекти логистика в JYSK.

Наградата бе връчена от българския министър на икономиката Емил Караниколов на оперативния мениджър на JYSK в Божурище Алан Йонассен.

„Тази награда е важна за JYSK, защото компанията се развива в страна, където има възможности за растеж. Освен това, България се движи напред вече няколко години, конкуренцията нараства както в икономиката, така и в уменията на служителите, така че тази награда показва, че България оценява усилията, които JYSK полага. Разбира се, почувствах се много горд, когато JYSK България беше обявена за победител, защото това показва, че усилията ни са оценени. И това ще допринесе като цяло за растежа на компанията в България.”, добави Алан Йонассен.

В своето изказване той благодари на многото правителствени институции и партньори по проекта, но отдели по-специално внимание на една група – служителите на Дистрибуционния център на JYSK в Божурище.

В момента JYSK България наема допълнителни служители за следващата фаза на проекта. През декември предстои голяма крачка, когато операциите ще се разширят от обслужване на 75 магазина в три страни до 270 магазина в седем страни.

„Работя в JYSK от 11 години, първите 10 от които прекарах в дистрибуционния център в Улдум, Дания, като мениджър по входящите доставки. След това се появи тази възможност, за която съм много благодарен - да изградя организацията от нулата, поставяйки собствения си почерк, и да гарантирам, че всички правила, насоки и ценности на JYSK са спазени. Дистрибуционният център в Божурище е чудесно работно мястo. Духът, усилията и екипността, които всички служители и мениджъри показват всеки ден, ме правят много горд. Ние сме повече или по-малко нови в изграждането на подобни съоръжения, а в началото, когато се сблъсквахме с нов проблем всеки ден, всички вършеха своята работа и си помагаха. Никога преди не съм виждал или съм бил част от такъв огромен екипен дух, така че вярвам, че това е най-доброто работно място в JYSK”, каза още Алан Йонассен.

Над 90 компании бяха номинирани в 13-ото издание на наградите „Инвеститор на годината“ в пет категории: Инвеститор на годината; Инвестиция на зелено; Инвестиция в човешки капитал; Инвестиция в разширяване на бизнес; Инвестиция в иновативен бизнес.

Related content

Scandinavian Sleeping and Living

JYSK е международна ритейл компания за домашно обзавеждане със скандинавски корени, която улеснява обзавеждането на всяка стая във всеки дом и градина.

С повече от 3300 физически и онлайн магазина в 48 държави, JYSK винаги предлага страхотни оферти и компетентно обслужване в близост до клиентите си, независимо от това по какъв начин искат да пазаруват те.

Основателят Ларс Ларсен открива първия си магазин в Дания през 1979 г. Днес, JYSK има 31.000 служители.

JYSK е собственост на семейството, което стои зад Lars Larsen Group с общ оборот от 5,9 милиарда евро за финансовата година 21/2022. Оборотът на JYSK е 5,2 милиарда евро за финансова година 2022-2023.

В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г. До днес, веригата магазини има 52 обекта, с общо над 800 служители. Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и осмата за датската компания подобна база в света.