Gå til indhold

Pressemeddelelse -

Et oplagt skridt i den rigtige retning

Lanceringen af en fedtreduceret Kærgården sidst i november hilses velkommen af fødevaredirektoratet. “Produktet er et helt oplagt skridt i den rigtige retning”, siger seniorforsker Niels Lyhne Andersen fra direktoratet, der i sit debatoplæg i går foreslog en reduktion af den originale Kærgården med 12,5 pct. fedt.

Den nye Kærgården, som produktet kommer til at hedde, indeholder endnu mindre fedt, end direktoratet har foreslået. Med totalt 25 pct. mindre fedt i produktet svarer det til, at man vil spare ca. 3 gram fedt om dagen alene ved at skifte fra den originale Kærgården til den nye. Det svarer på årsbasis til godt 1 kg fedt.
Det er mælkens indhold af mættet fedt, der fokuseres på i fødevaredirektoratets udspil. Kærgården 60% indeholder kun 27 g mættede fedtsyrer pr. 100 g produkt , mens smør indeholder næsten det dobbelte - 51 g pr. 100 g produkt. Kærgården 80% indeholder 40 g mættede fedtsyrer.
Klik her og læs Fødevaredirektoratets udspil mod mælkefedtet:http://www.foedevaredirektoratet.dk/

Kærgården er siden lanceringen i 1990 ikke alene blevet danskernes foretrukne fedtstof - det er også Danmarks største mærkevare. Så stort at Kærgården i Danmark kan udkonkurrere verdens kendteste læskedrik Coca Cola, når det gælder omsætning. Udviklingen på fedtstofområdet har de seneste år betydet, at for hver pakke solgt smør bliver der solgt 3 pakker Kærgården (1999).

Emner

Kontakt

Arla Pressevagt

Arla Pressevagt

Pressekontakt Kun henvendelser fra pressen. +45 91 310 310
Bjarke Munk Kamstrup

Bjarke Munk Kamstrup

Pressekontakt Pressechef +45 2452 6956
Jonas Barfoed

Jonas Barfoed

Pressekontakt Pressemedarbejder +45 9131 1260
Susie Munk Jensen

Susie Munk Jensen

Pressekontakt PR & Communication Manager +45 24640663

Creating the future of dairy

Vi er en global mejerikoncern og et andelsselskab. Vores vision er at skabe fremtidens mejeri for at bringe sundhed og inspiration ud i verden, på naturlig vis.

Arla Foods

Sønderhøj 14
8260 Viby, Danmark

Besøg vores andre nyhedsrum