Pressemeddelelse -

PKA er Danmarks bedste klimainvestor for femte år i træk

PKA topper Verdensnaturfondens liste over de danske pensionskassers klimafokus. Det er femte år i træk, at PKA ligger helt i front i WWF’s klimakåring.

En ny undersøgelse fra Verdensnaturfonden (WWF) placerer PKA helt i top blandt de danske pensionskasser, når det gælder klimafokus.

Undersøgelsen, der inkluderer de 16 største danske pensionskasser, ser blandt andet på selskabernes grønne investeringer, deres integration af Paris-aftalen i investeringsuniverset og deres kritiske tilgang til investeringer i fossil energi.

Administrerende direktør Peter Damgaard Jensen glæder sig over, at PKA igen i år indtager førstepladsen.

”Det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har gjort i PKA, for at kombinere en god investeringsstrategi med et klart grønt fokus. Det er en retning, der giver rigtig god mening – både ud fra en klimamæssig og økonomisk betragtning, og det skyldes ikke mindst vores medlemmers store engagement i pensionskassens grønne fokus,” siger Peter Damgaard Jensen.

I år deler PKA førstepladsen med MP Pension, der ligesom PKA scorer 11 ud af 12 point i undersøgelsen. Ser man på hele sektoren er næsten alle pensionskasser gået frem og har nu et større klimafokus end i sidste års undersøgelse.

”Vi er rigtig glade for vores førsteplads, men vi glæder os lige så meget over, at vi har fået så meget konkurrence i år. Det er tydeligt, at hele sektoren har fulgt i PKA’s fodspor og sat klimaet på dagsordenen. Det betyder også, at vi skal gøre os endnu mere umage for at holde os helt i top, og det er en udfordring, vi gerne tager på os,” siger Peter Damgaard Jensen.

Pensionssektorens grønne fokus blev senest understreget ved FN’s klimatopmøde i New York, hvor hele sektoren i en aftale med den danske regering forpligtede sig til at investere 350 mia. kr. i grønne energiløsninger frem mod 2030.

”Det er et signal om, at vi som sektor ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Det er noget, der bliver lagt mærke til og værdsat. Både blandt vores medlemmer, men også ude i verden, hvor flere store internationale investorer har rost initiativet og signaleret, at de vil følge trop med ambitiøse planer for grønne investeringer,” fortæller Peter Damgaard Jensen.

PKA har investeret ca. 26,5 mia. kr. i klimavenlige projekter, herunder i fem havvindmølleparker, der leverer grøn strøm til ca. 2,2 mio. husstande. Derudover har PKA ekskluderet en række kul, olie og gasselskaber, fordi det økonomisk og klimamæssigt ikke giver mening at investere i selskaberne.

Læs WWF’s undersøgelse her

Læs mere om PKA’s ansvarlige investeringer her

Emner

  • Økonomi, finans

PKA har en samlet formue på 300 mia. kr. og administrerer pensioner for fire pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet. PKA har godt 320.000 medlemmer, som er sikret pensionsordning via overenskomster, og selvstændige eller privatansatte uden for overenskomst kan også blive medlem i PKA.

Relateret materiale