Gå til indhold
Scandlines sætter ny fragtrekord

Pressemeddelelse -

Scandlines sætter ny fragtrekord

I juni måned transporterede Scandlines over 10.000 lastbiler på ruten Gedser-Rostock og passerede dermed for første gang siden 2007 denne milepæl. I alt blev der transporteret mere end 52.000 lastbiler og trailere på de to Scandlines-ruter i juni. Det er ny rekord!

I 2007 nåede Scandlines en milepæl i rederiets historie med over 10.000 lastbiler på ruten Gedser-Rostock på en måned. Med 10.426 transporterede lastbiler i juni 2016 har Scandlines nu tangeret denne rekord.

Størstedelen af de mange lastbiler blev fragtet med Scandlines’ nye hybridfærge M/F Berlin, der gik i ordinær drift den 23. maj 2016. Med plads til 96 lastbiler på to vogndæk er fragtkapaciteten på ruten Gedser-Rostock blevet betydeligt forøget og ventetiden dermed reduceret.

M/F Berlin drives af et innovativt hybridsystem, der kombinerer traditionel dieseldrift med elektrisk batteridrift. Hybridsystemet optimerer driften af skibsmotorerne, så brændstoffet udnyttes bedst muligt og forbruget reduceres til næsten en tredjedel per overfart per bil. CO2-udledningen sænkes dermed også betydeligt. Med en ydelse på 18.000 kW sejler M/F Berlin 21 knob (cirka 39 km/t), og de 48,9 km mellem Gedser og Rostock tilbagelægges således på blot 1 time og 45 minutter.

M/F Berlin er den første af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret, hvor den overtager M/F Kronprins Frederiks plads i sejlplanen.

Læs mere om den nye færge til Gedser-Rostock her

Aktuelle billeder af M/F Berlin i høj opløsning kan downloades her

Related links

Emner

Kategorier


Om Scandlines

Scandlines står som symbolet på et historisk og tæt samarbejde mellem Danmark, Tyskland og Sverige siden 1872. Under navnene Scandlines og Scandlines Helsingør-Helsingborg markedsføres i dag tre korte færgeruter med høj kapacitet og frekvens samt en grøn vision for fremtiden. Kerneforretningen består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Hovedfokus i alle Scandlines’ aktiviteter er at skabe værdi for kunderne om bord på færgerne såvel som i Scandlines’ butikker.

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

Kontakt

Anette Ustrup Svendsen

Anette Ustrup Svendsen

Pressekontakt Head of Corporate Communications +45 26 777 000 (kan ikke modtage sms)

Relateret materiale

Det starter med en sejltur

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med 39.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2022 tæt på 6,1 millioner passagerer, 1,6 millioner personbiler og over 750.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.