Gå videre til innhold
Leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund er glad for å kunne tilby bærekraftsinsentiver i bygningsforsikring.
Leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund er glad for å kunne tilby bærekraftsinsentiver i bygningsforsikring.

Nyhet -

Gjenoppbygging med miljøutbytte

Som det første forsikringsselskapet i Norge, gir Gjensidige kundene valg i bærekraftig retning ved gjenoppføring av skadde bygninger. Løsningen er utviklet i tett dialog med Grønn Byggallianse.

Næringslivs- og boligsammenslutningskunder kan velge å gjenoppføre byggene til BREEAM NOR-sertifisering. På denne måten bidrar man til en mer bærekraftig bygningsmasse, samt sprer kunnskap om klima- og miljøvennlige måter å bygge på.

Kunder som lykkes med å fremlegge BREEAM-sertifikat etter gjenoppbygging, får utbetalt ytterligere 5 prosent av erstatningen de opprinnelig fikk å bygge for.

– Dette er gledelig, og en milepæl i arbeidet med bærekraftige skadeoppgjør, sier leder for næringsliv i Gjensidige Lars Gøran Bjerklund.

– Vi trenger incentiver som dette for å øke miljøbevissthet i byggenæringen og stimulere til konkret handling. Krav om sertifisering som dokumentasjon av grønt bygg hindrer også grønnvasking, sier daglig leder Katharina Bramlsev i Grønn Byggallianse.

Gjensidiges kontor i Schweigaardsgate 21, er Norges første BREEAM Excellent-bygg.

– Vi synes det er gledelig å kunne spre kunnskap om BREEAM videre til våre kunder, sier Bjerklund i Gjensidige.

– Dette er noe av det mest konkrete og miljøvennlige vi kan gjøre med en bygningsforsikring, og en god start på et pågående arbeid mot mer miljø- og klimavennlig skadeoppgjør, avslutter han.

Eksempel:

En kunde får 100 millioner kroner til å bygge opp etter brann. Når bygget er ferdig, og kunden kommer til Gjensidige med BREEM NOR-sertifikat, får de utbetalt 5.millioner kroner (5 prosent) som et miljøutbytte.

Emner

Kontakter

Morten Nordskag

Morten Nordskag

Pressekontakt Kommunikasjonssjef Politikk og kommunikasjon 901 800 27
Katharina Th. Bramslev

Katharina Th. Bramslev

Pressekontakt Daglig leder +47 977 58 897

Vi jobber for en bærekraftig bygg-, anlegg- og eiendomssektor

Grønn Byggallianse jobber for at bærekraft skal bli det selvfølgelige valget i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren.

Grønn Byggallianse (Norwegian Green Building Council)
Kristian Augusts gate 13
0164 Oslo
Norge