Pressemelding -

ESA godkjenner Enovas transportsatsing

EFTAs overvåkingsorgan ESA har godkjent Enovas nye infrastrukturprogram. Dette åpner for satsing på ladestasjoner for elbil og landstrøm.

Enova lanserte tidligere i september tilbudene som skal gi en grønnere transportsektor. Ett av de seks støtteprogrammene, Støtte til infrastruktur for alternative drivstoff, forutsatte notifisering fra ESA. Denne godkjenningen er nå på plass.

– Vi har hatt en god dialog med ESA. Beslutningen i ESA gir Enovas transportsatsing den bredden vi har ønsket, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Programmet vil bidra til en elektrifisering av transportsektoren både til lands og til vanns, gjennom støtteordninger til hurtig- og fleksiladere til elbil samt landstrømanlegg i norske havner. Mens flere ladestasjoner mellom byene skal ta knekken på rekkeviddeangsten og gjøre elbilen mer aktuell som husholdningens eneste bil, skal utslippene fra skip i havn reduseres gjennom økte muligheter for strømtilførsel fra land.

– Allerede i løpet av de to neste ukene vil vi utlyse konkurransen om utbygging av hurtigladere for den første transportkorridoren. Så vil det gå slag i slag. For landstrøm har vi en ambisjon om å komme med et tilbud innen utgangen av oktober, sier Nakstad. 

Emner

  • Energispørsmål

Kategorier

  • transport

Enova SF investerer årlig 2-4 milliarder kroner i energi- og klimatiltak i norsk næringsliv og offentlig sektor. Gjennom målrettede programtilbud og tett samarbeid med markedet skal Enova være pådriver for den nødvendige energiomleggingen og teknologiutviklingen som gir reduserte klimautslipp og økt forsyningssikkerhet.

Gjennom Enovatilskuddet og Enova Svarer gir Enova i tillegg økonomisk støtte og rådgivning til husholdningene. Fra 1.1. 2015 har Enova også ansvaret for å redusere klimautslipp i transportsektoren. Enova eies av olje- og energidepartementet, og finansieringen skjer via tildelte midler fra Energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen. Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 80 medarbeidere.

Kontakter

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef +47 950 66 565

Relatert innhold