Gå videre til innhold
#WeArePR: ”Er du en forkjemper for forandring, er du ensom i begynnelsen”

Blogginnlegg -

#WeArePR: ”Er du en forkjemper for forandring, er du ensom i begynnelsen”

Christine Silfversperre er vårt tredje intervjuobjekt i serien #WeArePR. Del 2: Verktøy, tekniker og tips.

Hvilke verktøy bruker du for å planlegge og strukturere ditt PR-arbeid?

– I dag jobber jeg med et byrå, så jeg kan ikke kommentere på akkurat planleggingsfasen. Jeg jobber med Mynewsdesk for å sende ut pressemeldinger og andre nyheter. Videre bruker jeg sosiale medier for å prate om våre produkter og engasjere ambassadører. Jeg bruker Facebook, Instagram og YouTube, men har ingen spesialverktøy for det.

Har du hatt et gjennombrudd ved bruk av verktøyene du bruker for PR i dag?

– Det var et stort skifte til sosiale medier på Castrol som jeg tok over da jeg begynte. De hadde ikke engang Facebook-side for det nordiske markedet, så det opprettet jeg. Det krevde mye research som jeg presenterte for sjefene. Jeg lykkes i å få et ja fra sjefene og vi opprettet en facebook og en Instagram for Norgen.

Hvor får du best informasjon og inspirasjon om hvordan PR og markedsføring bør gjøres?

– Jeg synes LinkedIn er veldig brukervennlig. Jeg følger personer som publiserer ulike rapporter og deler andre brukervennlige historier. Jeg er flytende i tre språk, så jeg følger med på flere språk. Det er veldig interessant og lærerikt å se ulike trender og ulikheter mellom forskjellige land.

Hvordan synes du det fungerer å bygge engasjement rundt nye verktøy og tjenester? Hvordan passer du på at de faktisk brukes og er brukervennlige?

– Det er en utfordring. Er du en forkjemper for forandring er du ensom i begynnelsen. Men folk kommer som regel etter.

– Da jeg begynte å jobbe med Castrol var det vårt tekniske team som var forkjempere når det gjaldt å jobbe med sosiale medier. De så ikke lyset i enden av tunnelen, og syntes det var mørkt og forvirrende. Mange ulike spørsmål dukket opp; Hva skjer om du sier noe og det er feil? Hvilken reaksjon kommer vi å få fra publikum?

– Det her er en del av prosessen, mennesker kommer alltid til å ha mange spørsmål når de er foregangskjempere. Å innse det, hjalp meg med motivasjonen. Alt som er nytt og utfordrende gjør mennesker litt redde, og de aksepterer ikke den nye måten å jobbe på med en gang.

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressekontakt

Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relatert innhold

Mynewsdesk – En effektiv måte å skape bevissthet og relasjoner på

Mynewsdesk hjelper virksomheter med å skape bevissthet, nå rett målgruppe og bygge sterke relasjoner. Vår smarte PR-plattform forenkler og effektiviserer publisering, distribusjon og måling av alt ditt PR- og kommunikasjonsarbeid – alt på ett og samme sted.

Ved å samle alt PR-arbeidet på ett sted gjør vi det enklere å bygge merkevaren og samtidig overvåke relevant media. Det hjelper virksomheter med å måle engasjement og gjennomslag over tid.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unike besøkende hver måned og det publiseres 80.000 innlegg på vår plattform hvert år. I dag bruker 4000 virksomheter fra hele verden Mynewsdesks plattform for å forbedre sitt PR- og kommunikasjonsarbeid, hvorav 70 % får sine nyheter plukket opp av media.

Les mer på www.mynewsdesk.com/no