Skip to main content

Nestlé Health Science fokuserar på nutritionsprodukter för hjärnan

Nyhet   •   jul 19, 2012 10:49 CEST

Nestlé Health Science har förvärvat en del i USA-företaget Accera, för att stödja den pågående försöks- och lanseringsplanen av varumärket Axona, en nutritionsprodukt för användning vid Alzheims sjukdom, och som redan marknadsförs i USA.

Axona passar mycket väl in i företagets ambition att utveckla en stark nutritionsportfölj för produkter som kan underlätta eller förebygga sjukdom.

Näring som medicin

Accera är ett privatägt USA-baserat företag med specialitet på forskning,  utveckling och marknadsföring av nutritionsprodukter för neurologiska tillstånd som Alzheims sjudom, som berör mer än 30 miljoner människor över hela världen.

Vår satsning i Accera är ett strategiskt steg mot att satsa på nutritionsprodukter som är bra för hjärnan, säger Luis Cantarell, VD Nestlé Health Science.
Axona är en innovativ nutritionsprodukt väl anpassad att användas som personlig näring för personer med Alzheimers sjukdomar, tillägger han.

Läs mer på Nestlés hemsida:

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://www.mynewsdesk.com/no/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.