Pressemelding -

Lanserer ny debattserie om ungdom

Ungdomsorganisasjonen VIBRO har som overordnet visjon at all ungdom skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensial. Nå lanserer de #VIBROdebatt. Dette skal være en arena hvor både ungdommer og voksne får kunnskap, inspirasjon og kan komme med sine meninger.

Den første debatten finner sted torsdag 31. mars på Sentralen i Oslo med tema ungdom, utdanning og entreprenørskap. Gjennom #VIBROdebatt ønsker VIBRO å samle relevante aktører for å formidle kunnskap og erfaringer, og åpne for en annerledes diskusjon rundt temaet ungdom, entreprenørskap og utdanning. Samtidig ønsker VIBRO å bevisstgjøre unge når det kommer til entreprenørskap og sette problematikken i et større samfunnsperspektiv.

I den første debatten vil paneldeltakerne bli utfordret på hvorvidt dagens utdanningsløp stimulerer til at ungdom velger å bli gründere. Burde vi gjøre noe annerledes? Fokuserer man på å utvikle sosiale entreprenører i skolen, som også er bevisste på de sosiale og miljømessige aspektene ved sin næringsvirksomhet? Hvilke utfordringer treffer unge entreprenører med flerkulturell bakgrunn på og hvordan kan man jobbe rundt disse? Første debatt samler følgende paneldeltakere:

  • Siv Elin Dammen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap
  • Kristin Welle-Strand, PR- og kommunikasjonssjef i Innovasjon Norge
  • Odd Christoffer Hansen, næringslivsleder med lang erfaring fra McKinsey
  • Nassima Dzair, gründer av InterBridge
  • Shafi Adan, gründer av Zoopit

Under debatten blir det også visning av en ny episode fra VIBROs dokumentarserie Nye Forbilder, som forteller gründer Shafi Adan sin historie.

#VIBROdebatt

Tema:    Ungdom, utdanning og entreprenørskap
Dato:     Torsdag 31. mars 2016
Kl.:         18.00-20.00. Dørene åpner kl. 17.00 og det blir lett servering
Sted:      Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo

#VIBROdebatt er et åpent arrangement, ingen påmelding.

Om VIBRO

VIBRO er en frivillig organisasjon bestående av samfunnsengasjert ungdom med mål å skape en samfunnsforskjell. Organisasjonen er for ungdom av ungdom. VIBRO springer ut fra et ønske om å motivere og inspirere ungdommer til å tro på seg selv og realisere sitt potensial. I VIBRO jobber vi for at all ungdom stiller på lik linje, ved å motarbeide sosial immobilitet og ved å legge til rette for at ungdom skal ha muligheten til å påvirke og endre samfunnet de selv lever i. Gjennom året gjennomfører VIBRO mange forskjellige aktiviteter; skolebesøk for å fremme sin dokumentarserie med flerkulturelle rollemodeller, gratis musikkfestival og utgivelse av et ungdomsmagasin.

Kontaktperson

Ena Jugo, markedsansvarlig i VIBRO, telefon 979 39 835

Emner

  • Utdanning

Kategorier

  • vibro
  • kronprinsparets fond

Kronprinsparets Fond er et annerledes Fond som skal bidra til at ungdom i Norge har et godt liv, at det blir færre som faller «utenfor», at ungdom tar i bruk egne ressurser - og at deres drømmer går i oppfyllelse. Dette gjør vi gjennom tett samarbeid med sosiale entreprenører: Trivselsleder (aktivitet og inkludering), Lærervikaren (undervisningsopplegg for vikartimer), Arbeidsinstituttet i Buskerud (gjennomføring av videregående skole) og VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom). Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

En analyse av samfunnsnytten for ungdomsprosjektene i Kronprinsparets Fond viser en besparelse for samfunnet på 2,7 milliarder kroner (DNV GL, tidligere Det Norske Veritas, april 2014).

Kontakter

Irene Løken Lystrup

Pressekontakt Daglig leder Kronprinsparets Fond +47 412 87 656

Relatert innhold