Gå videre til innhold
​#WeArePR: Anders Sverke om hvordan PR har utviklet seg de siste 27 årene

Blogginnlegg -

​#WeArePR: Anders Sverke om hvordan PR har utviklet seg de siste 27 årene

Anders Sverke er vårt andre intervjuobjekt i serien vår #WeArePR.

Hvem er du, hva jobber du med, og hva innebærer det?
– Jeg jobber for Saint-Gobain Abrasives i Sverige. Vi produserer og selger slipeprodukter til industrien. Jeg har jobbet her i 27 år med alt innen markedsføring og kommunikasjon, fra reklame til PR, forteller Anders.

– Jeg studerte bedriftsøkonomi på Universitetet i Uppsala og syntes at markedsføring var morsommere enn regnskap. Så det er grunnen til at jeg havnet her jeg er i dag.

Hvordan har PR og markedsføring endret seg i løpet av de 27 årene du har jobbet med det?
– I starten, for lenge siden, skrev jeg pressemeldinger på skrivemaskin og sendte de ut per post. Det handlet om reklame i aviser, kataloger og brosjyrer, alt i print.

– I dag er det en kjempestor forskjell i måten å jobbe på. Og hovedforskjellen er alle de digitale mediene vi jobber med i dag. Du får gjort ting mye kjappere, og får jeg en idé på noe jeg ønsker å publisere, bare gjør jeg det og så er det ute på 10 minutter. For 15 år siden kunne samme sak ta flere uker å produsere.

Hva er den mest minneverdige feilen du har gjort og hvordan har den bidratt til å utvikle deg?
– I begynnelsen forsto jeg ikke hvordan jeg skulle skrive en pressemelding for å få det publisert. Mye på grunn av at bransjemagasinene var veldig viktige for vår industri, det er de fortsatt. I disse magasinene har ikke journalistene tid til å skrive om det som legges på bordet hos de. De er helt avhengige av inputen de får fra ulike bedrifter. Så fort jeg forsto at jo mindre journalistene behøver skrive om tekstene, og samtidig jo flere bilder jeg kunne gi de, økte sjansene for publisitet merkbart.

Hvem har lært deg opp gjennom årene? Finnes det noen spesielle personer som har inspirert deg til hvordan du ser på PR og kommunikasjon?
– I vår bedrift er jeg den eneste personen som jobber med kommunikasjon. Jeg har ingen kolleger å dele informasjon med. Så en av grunnene til at jeg både liker og bruker Mynewsdesk så mye er for at de tar vare på kundene sine, blant annet med deres årlige PR-arrangement Mynewsday. De er virkelig ivrige på å utdanne oss som er brukere av Mynewsdesk.

Hvilket råd vil du gi til de som begynner å jobbe med PR i dag? Hva tror du vil hjelpe de med å gjøre en god jobb?
– Du må definere en målgruppe og forstå hvordan de ønsker å motta informasjon. Det er også viktig å forstå forskjellen mellom vår konservative bransje og eksempelvis konsumentprodukter. For oss er ikke sosiale medier så viktig, men for en bedrift som Coca-Cola er det utrolig viktige kanaler. 

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressekontakt

Pressekontakt

Pressekontakt Pressehenvendelser

Relatert innhold

Mynewsdesk – En effektiv måte å skape bevissthet og relasjoner på

Mynewsdesk hjelper virksomheter med å skape bevissthet, nå rett målgruppe og bygge sterke relasjoner. Vår smarte PR-plattform forenkler og effektiviserer publisering, distribusjon og måling av alt ditt PR- og kommunikasjonsarbeid – alt på ett og samme sted.

Ved å samle alt PR-arbeidet på ett sted gjør vi det enklere å bygge merkevaren og samtidig overvåke relevant media. Det hjelper virksomheter med å måle engasjement og gjennomslag over tid.

Mynewsdesk har 1,6 millioner unike besøkende hver måned og det publiseres 80.000 innlegg på vår plattform hvert år. I dag bruker 4000 virksomheter fra hele verden Mynewsdesks plattform for å forbedre sitt PR- og kommunikasjonsarbeid, hvorav 70 % får sine nyheter plukket opp av media.

Les mer på www.mynewsdesk.com/no