Gå videre til innhold
Kaffe-NM starter denne uken

Pressemelding -

Kaffe-NM starter denne uken

Når er det kun få dager igjen til NM i Kaffekunst. Baristaer og kaffebrennere fra hele landet møtes i Kristiansand 8. - 10. mars for brenne og brygge den aller beste kaffen.

På tradisjonsrike Clarion Hotel Ernst midt i sentrum er det hektisk aktivitet. Her bygges en stor scene midt i lobbyen hvor baristakonkurransene skal forgå. Publikum kan studere hvordan man tilbereder den perfekte espresso på nært hold og ikke minst overvære håndbrygging av kaffe i verdensklasse. Her blir det også cupping, en morsom konkurranse hvor den deltageren som raskest klarer å skille mellom ulike kaffer ved hjelp av lukt og smak vinner.

Rett utenfor byen, hos Cemo/Sørlandet Kaffebrenneri, ønsker Steinar Svenning velkommen til NM i Kaffebrenning. Det blir satt opp gratis minibuss for de som ønsker å ta seg en tur ut til brenneriet.

Følgende konkurranser står på programmet:

  • Barista Championship
  • Brewers Cup
  • Latte Art
  • Cup Tasting
  • Coffee Roasting

  • Odd-Steinar Tøllefsen er verdensmester og fire ganger norgesmester i brewing. Han kommer til Kristiansand.

    Simo Kristidhi fra Solberg & Hansen vant NM i Kaffebrenning i 2017. Han deltar også i år.

    Emner


    Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

    Kontakter

    Marit Lynes

    Marit Lynes

    Pressekontakt Daglig leder 480 40 862
    Bjørn Grydeland

    Bjørn Grydeland

    Pressekontakt Presse og kommunikasjon 90 50 61 20

    For alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter

    Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans.
    Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.