Pressemelding -

Fiberbredbånd er fremtiden - ferdig snakka!

Hvis du synes utviklingen allerede har gått fort er det bare å holde seg fast! Gartner mener at et gjennomsnittshjem vil inneholde mer enn 500 smarte enheter innen 2022. Er du godt nok rustet, eller rettere sagt, er nettet ditt det?

Ulike analyser spår at verden i 2020 vil ha mellom 20 og over 200 milliarder! enheter som er koblet sammen via internett. Dette krever et nett der hastighet ikke er noe problem. Med fiberbredbånd i huset er du godt rustet til å møte dagens, og ikke minst fremtidens krav til internett.

Og hvis du trenger gode argumenter for at fiber er fremtiden får du de her!

  1. Fiber er lys og kan transportere høye hastigheter over lengre avstander. Det betyr at du med fiber i veggen har nær ubegrenset båndbreddekapasitet. Veksten i datatrafikken over internett har de siste årene ligget på mellom 30 og 40 prosent i året og har du fiber er du dermed godt rustet for det som kommer av underholdning gjennom kabelen både nå og i fremtiden.
  2. Fiberkabler kan overføre langt mer informasjon, med en større robusthet over større avstander. Det betyr at du ikke behøver å bo nærme en hovedsentral for å nyte godt av hastighetene. I tillegg er også fiberen immun mot forstyrrelser. Det betyr at om den ligger tett i tett med for eksempel en strømkabel, så vil den, i motsetning til kobber, ikke bli påvirket av det. Fiberoptiske kabler tåler dessuten barskere forhold som kobber-/koakskabler ikke klarer, noe som kommer godt med i de vintrene vi kan ha her til lands.
  3. Viken Fiber har en teknisk fiberplattform med nær ubegrenset kapasitet og har levert 1 Gbit/s som standardprodukt siden 2008. Nå fylles våre hjem med stadig flere enheter som krever internett-tilgang, og skytjenester og strømming har også tatt over for den tradisjonelle lagringen og lineær-TV. Det betyr at båndbreddebehovene våre øker formidabelt. For at vårt nettverk skal takle hastighetene som du ønsker har vi oppgradert det. Det er ikke alle som kan få den farten fordi de har en hjemmesentral med maksimal 100 Mbit/s, noe som var mer enn nok inntil for en kort tid siden. Har du en eldre hjemmesentral og ønsker en ny som takler høyere hastigheter enn 100 Mbit/s, så tar du kontakt med oss på kundeservice.
  4. Viken Fiber har svært høy oppetid/tilgjengelighet på fiberen, noe som er godt å vite for de av oss som er «avhengig» av internett…Dette skyldes i hovedsak to forhold: De fleste av våre kabler er nedgravd i bakken. Dette gjør at våre kabler ligger godt beskyttet for mekanisk påvirkning. I tillegg har vi bygd ringstrukturer, som gir redundans ved fiberbrudd. Nodene i ringen blir ”matet” fra to retninger. Så skulle vi ha problemer i den ene retningen, får man signaler fra den andre. Dermed kan vi tilby kundene våre 99 % oppetid på fiberen vår.
  5. Med fiber får du din egen motorvei for data og underholdning. Fordi du får din egen fiberkabel i veggen slipper du å dele linje med naboen. Dermed får du høyere fart!
  6. Selv om kobberet nå har fått høyere fart har de kortere rekkevidde og for å utnytte farten må brukerne bo i umiddelbar nærhet til sentralen for å oppnå de gode hastighetene. For å få høy hastighet og ytelse, må man bruke høye frekvenser, og fysikkens lover gjør at høye frekvenser har kortere rekkevidde.

Når man summerer alle fordeler og ulemper: Fiber er fremtiden – ferdig snakka!

Related links

Emner

  • Data, telekom, IT

Viken Fiber er Norges største fibernettselskap. Vi bygger og drifter fibernett og leverer bredbåndstjenester på Østlandet. Selskapet er en Altibox-partner, og har per i dag 120 000 kunder. Selskapet eies av Lyse Fiberinvest AS (71 prosent) og Energiselskapet Buskerud AS (29 prosent).

Kontakter

Anne Berit Rørlien

Pressekontakt Administrerende Direktør 900 10 061

Relatert innhold