Skip to main content

Første del av den nye berg-og-dal-banen Valkyria på plass!

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2018 11:45 CET

Etter et helt år med grunnarbeid i parken har man nå begynt på arbeidet med Valkyrias skinnegang og den første delen er på plass. Rundt om fortsetter byggingen av prosjektets mest komplekse del – tunnelen, der fallet på 50 meter slutter. Valkyria, som får premiere på Liseberg sommeren 2018, kommer til å bli Europas største og lengste dive coaster.

Ventetiden har vært lang for Kenneth Carlsson, områdesjef for den mekaniske avdelingen på Liseberg, men nå har han endelig begynt på arbeidet med å montere banen, sammen med kollegene og montøren RCS Worldwide GmbH. Først ut er delene ved stasjonen slik at stasjonsbygningen kan bygges oppå dem. Et helt år har gått siden arbeidet med Valkyria startet i parken, ettersom det krevdes et omfattende grunnarbeid for å forankre banen ordentlig i grunnen.

– Det er kjekt at vi nå er i gang med banen, sier Kenneth Carlsson. Jeg har jobbet på Liseberg siden 1981 og vært med på å montere ca 20 attraksjoner, inkludert Loke, men Valkyria er nok det heftigste så langt!

Grunnarbeidet rundt omkring fortsetter parallelt med monteringen av banen. Lengst tid tar det å bygge den tre etasjer dype tunnelen der Valkyrias fall på 50 meter kommer til å bli avsluttet. Dette er den mest komplekse delen i prosjektet fordi man bygger i leire og dessuten må holde imot trykket fra grunnvannet omkring – ikke helt ulikt hvordan man kommer til å arbeide med jernbanetunnelen Västlänken i Göteborg. Denne delen av banen kommer til å bli montert helt til slutt for å gi så mye tid som mulig til tunnelbyggingen.

Tunnelen, eller snarere det som kommer rett før, kommer også til å bli den ferdige Valkyrias mest utfordrende del. Etter å ha kjørt oppover, oppover, oppover venter et vertikalt drop, eller fritt fall, i 105 km/t, rett ned mot tunnelen og videre ned i jorden.

– Opplevelsen kan ikke sammenlignes med noen annen kjøreopplevelse på Liseberg. Det kommer til å føles som om du flyr, sier Andreas Andersen.

Valkyria kommer til å bli Europas høyeste og lengste ”dive coaster”. Attraksjonen leveres av de sveitsiske berg-og-dal-baneprodusentene Bolliger & Mabillard, som regnes som berg-og-dal-banenes ”Rolls Royce”. Det er første gang Liseberg investerer i en attraksjon fra dette selskapet, som har et renommé for å ha laget noen av verdens beste berg-og-dal-baner.

Banen blir 700 meter lang, 47 meter høy med et 50 meter høyt fall ned i tunnelen. Det kommer til å finnes tre tog med tre vogner som har seks seter i bredden som suser av gårde i en hastighet på 105 km/t. Valkyria åpner sommeren 2018 på Liseberg i området ”Myter och Legender”.

Vil du vite mer om byggingen og Valkyria? Bli med i gruppen Se Valkyria uppstå på Facebook. Der sender Liseberg live intervjuer med ulike nøkkelpersoner i prosjektet og svarer på spørsmål fra medlemmene. Der finner du blant annet intervjuet med Kenneth om monteringen av banen.

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy