Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Slik blir Lisebergs nye berg-og-dal-bane

Når Liseberg har sesongpremiere den 22. april, står kjempen Loke klar til å ta opp kampen mot Balder, og den norrøne sagaen får sin begynnelse. Parallelt pågår arbeidet med oppfølgeren, Valkyria. Nå er det klart hvordan berg-og-dal-banen kommer til å bli, noe de besøkende kan få en forsmak på allerede i år.

Valkyria, som skal være klar i 2018, kommer til å kommer til å bli Europas lengste Dive Coaster, og nå er det klart hvordan banestrekningen skal se ut samt hvordan bygget kommer til å påvirke resten av fornøyelsesparken.

Etter opptrekket fra stasjonsbygningen får man utsikt over Mölndalselven en kort stund. Deretter følger en angstfylt kunstpause på toppen av det vertikale fallet som kjennetegner en Dive Coaster, og som i Valkyrias tilfelle innebærer at man styrter 50 meter rett ned i et hull under bakken. I 105 km/t kommer man opp igjen fra det underjordiske for deretter å bli vendt opp ned og stupe ned mot JukeBox. Etter ytterligere et par inversjoner, en runde bak Spelhuset og noen turer over elven er den nesten 750 meter lange ferden slutt.

Arbeidet med stasjonsbygningen er allerede påbegynt på den nå nedmonterte Kanonens plass. Øvrige attraksjoner kjøres som vanlig frem til sensommeren da Sagoslottet og Slänggungan tas bort for å gi plass til Valkyriabygget. Slänggungan kommer til å få en ny plassering i 2018, og planen er at man i løpet av et par år skal erstatte Sagoslottet med en lignende attraksjon.

– Vi har planlagt de ulike byggefasene for at det skal bli minst mulig forstyrrelser i parken, men det er umulig å unngå det helt. Det tar tid å bygge en berg-og-dal-bane, sier Lisebergs administrerende direktør Andreas Andersen, samtidig som han lover at det kommer til å bli verdt bryet.

Valkyria produseres av den velrenommerte sveitsiske konstruktøren Bolliger & Mabillard som står bak flere av verdens mest anerkjente berg-og-dal-baner. De som ikke klarer å vente til 2018, kan prøve en virtuell kjøretur allerede i år. I det nye området Myter & Legender plasseres Valkyria VR – en virtuell opplevelse med seks simulatorstoler og VR-headset som gir en forsmak på hva vi har i vente.

– Det er en stilig og staselig produksjon og det er fint å kunne vise gjestene hva som er på gang, sier Andreas Andersen. Men det blir ingenting mot å oppleve Valkyrias dommedagsfall på ordentlig!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Kontakter

Andreas Andersen

Andreas Andersen

Verkställande direktör Liseberg AB +46 31-766 7100

Relaterat innehåll

En av de ledande nöjesparkerna i Europa

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Sweden
Besök våra andra nyhetsrum