Skip to main content

Unilabs nye ejere af Telemedicine Clinic, TMC

Pressmeddelande   •   Nov 13, 2017 16:29 CET

Unilabs er nye ejere af Telemedicine Clinic (TMC), Skandinaviens førende leverandør af diagnostik på distance inden for radiologi og patologi. Købet forstærker Unilabs sin position som en ledende aktør inden for diagnostikken, hvor Unilabs i dag udfører mere end 170 mio. laboratorieanalyser og 1,5 mio. radiologiske undersøgelser til sygehuse, forsikringsselskaber, specialvirksomheder og primærplejen. Med overtagelsen af TMC bliver Unilabs også førende inden for teleradiologi og telepatologi af høj kvalitet. Købet af TMC bliver også et stærkt supplement til Unilabs kundebase med yderligere 135 sygehuse i Skandinavien og Storbritannien.

Behovet for medicinsk diagnostik øges kontinuerligt og med den hurtige udvikling inden for blandt andet onkologi øges også behovet for mere subspecialiseret diagnostik. Dette for at øge muligheden for at tilbyde patienter en optimal behandling. Større omkostningsstigninger i sundhedsvæsnet vil også kræve mere diagnostik af høj kvalitet for at optimiere patientstyring og bruge begrænsede ressourcer, hvor de gør bedst nytte.

I dag er der mangel på radiologer og patologer, som er subspecialiserede, en mangel som forventes at stige i takt med en højere efterspørgsel på diagnostik. Det er derfor vigtigt, at de ressourcer der er tilgængelige inden for disse områder kan arbejde så effektivt som muligt. TMC har løst dette ved at skabe et subspecialistnetværk, hvor radiologer og patologer kan arbejde med undersøgelser, som passer til netop deres ekspertkompetence. Specialisterne arbejder via en unik IT-platform til granskning på distance, som også gør det muligt at granske undersøgelser fra andre tidszoner. Dette gør TMC til en unik leverandør af vagtdækning, hvor skandinaviske radiologer i Australien beskriver akutte undersøgelser.

”Med købet af TMC tager vi et fastere greb om teleradiologi inden for både elektiv granskning og vagttjenesten i Skandinavien. Dette er en strategisk overtagelse som blandt andet fremmer udviklingen og implementeringen af digitale processer inden for radiologi og patologi. TMC har et stærkt konsulentnetværk af radiologer og patologer med et meget godt ry på markedet, som en innovativ leverandør af diagnostik på distance med høj kvalitet. Dette bliver et godt supplement til Unilabs’ egne ressourer inden for diagnostikken”, Charlotta Wikström, chef Unilabs radiologi Sverige. 

”Sammen med Unilabs arbejder vi nu på at skabe fremtidens diagnostiske løsninger, blandt andet inden for integreret diagnostik, hvor forskellige diagnostikområder interagerer for at give bedre support til personlig pleje. Vi tror, at dette bliver et meget spændende miljø at arbejde i for radiologer og patologer, der vil være med til at lede udviklingen inden for disse områder”, Henrik Agrell, grundlægger af TMC.

KONTAKT:

Lars Jørgensen, Head of Region North, Unilabs
Lars.Jorgensen@unilabs.com
Tel: +45 337 430 90
Mobil:+45 221 337 79

OM UNILABS

Unilabs er en ledende europæisk leverandør af kliniske laboratorieanalyser og radiologiske tjenester med mere end 250 laboratorier og 88 modtagelser for billeddiagnostik samt et bredt katalog med over 2500 diagnostiske analyser.

Unilabs-koncernen har hovedkontor i Geneve, Schweiz og tilbyder sine tjenester til private og offentlige sundhedsudbydere, lokale myndigheder, medicinalfirmaer samt offentligheden.

Virksomheden beskæftiger ca. 8400 personer i hele verden og gennemfører med succes laboratorie- og medicinsk billeddiagnostik i 15 lande med en årlig omsætning på 950 mio. euro.

Vi er i hjertet og i begyndelsen af alle effektive behandlingsbeslutninger!

Besøg www.unilabs.se

OM TMC

Telemedicine Clinic er en subspecialiseret diagnostisk virksomhed inden for radiologi og patologi, som tilbyder dag- og natrapporteringsservices og support til mere end 135 offentlige sygehuse og lokale sundhedsmyndigheder i Europa. TMC arbejder med mere end 200 akkrediterede samt

subspecialiserede radiologer og patologer, som fokuserer på specifikke diagnostiske områder, der omfatter neuro, body, ortho, akut, mammografi og histopatologi. Vores mål er at gøre vores virksomhed menneskelig, kreativ, omfindsom, omsorgsfuld og målrettet – ligesom de mennesker, der arbejder i den.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.