Skip to main content

Ny omgång av Folksam Tech Talent i samarbete med Sigma Young Talent

Press release   •   Jun 11, 2019 10:55 UTC

På bilden från vänster: Elin Hölcke (VD Sigma Young Talent), Sofie Lundh (Konsultchef Sigma Young Talent), Jenny Thalin (Head of Change Office Folksam), Linda Westerback Berglin (Agile Coach Folksam) och Johan Ruden (CIO Folksam).

Efter framgången med första omgången av Folksam Tech Talent satsar nu Folksam på ytterligare ett introduktions- och utvecklingsprogram tillsammans med Sigma Young Talent.

– Utfallet av vårt första Folksam Tech Talent har varit väldigt lyckosamt. Vi är mycket nöjda med upplägget och deltagarna i programmet har utvecklats mycket under året som gått. De bidrar verkligen till nytänkande och visar vägen i förändringsresan mot att modernisera och digitalisera Folksam, säger Johan Rudén, CIO på Folksam.

Årets program har en tydlig inriktning mot systemutveckling och syftar till att framtidssäkra specialistkompetens inom IT. Konceptet med omvänt mentorskap, som har varit i fokus under första programmet, har varit mycket uppskattat av programdeltagarna och kommer att vara en del av det nya programmet också.

– Vi är mycket stolta över förnyat förtroende och ser verkligen fram emot fortsatt samarbete kring Folksam Tech Talent. Vi kommer att fila på programupplägget utifrån den återkoppling vi fått och se till att innehållet i kommande program blir kanonbra. I första programmet har vi bland annat haft populära inslag som omvänt mentorskap och hackaton, och det är koncept som vi kommer ta vidare, säger Elin Hölcke, VD på Sigma Young Talent.

Om Folksam

Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos Folksam som är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Folksam är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Folksam stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar Folksam aktivitetsbaserat.

Om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och R&D, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogram. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har mer än 4400 medarbetare i fjorton länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.

För vidare information kontakta:

Elin Hölcke, VD Sigma Young Talent
elin.holcke@sigma.se
Telefon: + 46 704 79 03 44

Johan Ward, Business Unit Manager Sigma Young Talent Stockholm
johan.ward@sigma.se
Telefon: + 46 709 55 04 44

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef Sigma IT
beatrice.silow@sigma.se
Telefon: + 46 703 79 15 05

Sigma is a leading consulting group with an objective to make our customers more competitive. Our means is technological know-how and a constant passion for finding better solutions. In total we are 4400 employees in fourteen countries.

Sigma is owned by Danir, held by the Dan Olofsson family. 

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.