Skip to main content

Sigma Industry East/North AB förvärvar Ignite Utveckling AB

Press release   •   May 08, 2019 05:10 UTC

Från vänster: Joachim Jillehed, Marcus Forsberg, Karin Sjöö-Åkeblom och Lars Olofsson

Sigma Industry East/North, offentliggör idag förvärvet av Ignite. Förvärvet stödjer den växande efterfrågan på tekniska ingenjörstjänster på den svenska marknaden. Ignite, är ett välrenommerat teknikkonsultbolag lokaliserat i Piteå och Luleå som har lång erfarenhet av att leverera projekt- och expertutredningar inom gruv-, verkstads- och processindustrin. Sedan starten 2009 har de erbjudit konsulttjänster inom främst Norra Sverige. Ignites tjänster omfattar i dagsläget mekanisk- och processteknisk konstruktion med tillhörande teknisk dokumentation.

Erik Freese, vd för Sigma Industry East/North: ”Ignite är ett välskött kvalitetsbolag med väsentligt kompetent personal och mycket goda kundreferenser. Förvärvet förstärker Sigmas kompetens och leveransförmåga inom process- och gruvindustrin”

Joachim Jillehed, regionschef North för Sigma Industry East/North: ”Kompetensen inom Ignite kommer stärka, bredda och komplettera vårt erbjudande till våra kunder. Vi ser oss alla som vinnare då detta följer vår strategi, utvecklar oss, våra medarbetare och våra kunder.”

Ignites ägare Lars Olofsson och Marcus Forsberg: ”Sigma är ett entreprenörsdrivet företag. Att bli en del av Sigma ger oss ännu bättre förutsättningar att ta nästa steg i utvecklingen av vår personal och våra verksamhetsområden. Vi kompletterar varandra och blir starkare tillsammans.”

Sigma Industry East/North AB:

Sigma Industry East/North AB är ett teknikkonsultföretag med verksamheter och kontor från Luleå i norr till Linköping i söder. Sedan starten 2014 har bolaget växt till över 300 anställda. Bolaget har en stabil lönsamhet och omsätter snart 450 MSEK. Bland bolagets kunder återfinns främst ledande svenska industriföretag och andra företag med ett högt teknikinnehåll.

Sigma Industry East/North AB är en del av den växande Sigmakoncernen som har över 4500 anställda i 14 länder. Sigmagruppen är en onoterad koncern som ägs av familjen Dan Olofsson.

Ignite Utveckling AB:

Ignite är ett teknikkonsultföretag som grundades 2009 av Lars Olofsson och Marcus Forsberg. Ignite erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion projektstöd, processteknik och teknisk dokumentation. Företaget har tiotalet medarbetare och kontor i Piteå och Luleå.


För ytterligare information kontakta 

Joachim Jillehed, regionschef North Sigma Industry East /North AB, +46 70 266 14 00

Erik Freese, vd Sigma Industry East/North AB, +46 70 541 81 77

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.