Skip to main content

Raymarine: FLIR lanserar stor uppgradering av Raymarine LightHouse OS

Press Release   •   Apr 16, 2018 16:53 BST

LightHouse version 3.4 brings functions and digital services to your helm previously reserved for mobile phones and your living room.

WILSONVILLE, OR (4 apr, 2018) – Vad förvandlar en sjökortsplotter till en multifunktionsdisplay (MFD)? Prestanda, teknik and anslutningsmöjligheter. FLIR lanserar LightHouse version 3.4, den senaste kostnadsfria uppdateringen av Raymarines LightHouse 3 OS-mjukvarusystem.

LightHouse version 3.4 är fullmatad med uppgraderingar och förbättringar och ger dig tillgång till funktioner och digitala tjänster vid ratten som tidigare enbart funnits i mobiltelefoner och i vardagsrummet.

Viktiga förbättringar i LightHouse version 3.4:

Lighthouse-appar för underhållning, kommunikation och integration

LightHouse-appar är ett spännande nytt sätt att utöka kraften och möjligheterna hos LightHouse OS och Raymarine kommer att fortsätta expandera LightHouse-apparna med framtida stöd för Seakeepers gyrostabilisatorkontroll, Mazu-satellitkommunikation med mera. LightHouse-appar är enbart tillgängliga i Axiom och Axiom Pro.

Bluetooth™-ljudutgång

LightHouse 3.4 tillför även Bluetooth-ljudutgång från MFD:er med Axiom och Axiom Pro. Anslut Axioms Bluetooth till din marinstereo eller Bluetooth-kompatibla högtalare och njut av digitalt ljud från filmer och musik som du streamar. Bluetooth-ljud är enbart tillgängligt för Axiom och Axiom Pro.

Andra funktioner i LightHouse version 3.4:

  • Historik över fartygslarm och hantering. LightHouse 3.4 erbjuder nu enkel åtkomst till larminställningar och historik direkt från startskärmen.
  • Sjökortsplotter ”Hitta närmaste” hot spot. Tryck och håll nere var som helst på sjökortet och öppna menyn ”Hitta närmaste” där du direkt ser en lista över vanliga sjökortsrelaterade intressepunkter inklusive vrak, marinor, tankstationer med mera.
  • Tidvattenläge för hög-/lågvatten och strömmar. Aktivera tidvattenläget på displayen och se direkt alla höjder och strömmar för tidvatten i närheten.
  • Verktyg för bränslehantering. Bränslehanteringen interagerar med dina NMEA2000-motordata och tanknivåsändare. Se bränsleförbrukning, distans och ekonomi i realtid och få varningar om låg bränslenivå.
  • Nätverksdimning for MFD:er och instrument. LightHouse 3.4 är nu kompatibelt med Raymarines system för nätverksdimning, vilket även används av våra instrument i50, i60 och i70 samt autopilotkontroller. Gör hela styrplatsen ljusare eller mörkare med ett kommando.
  • Anpassade splash-skärmar Ge din Axiom en personlig touch genom att välja ett favoritfoto eller en bild att visa på skärmen vid start. Minns ett favoritögonblick, lyfta fram din båt eller ditt team eller byt när du vill för variation.

Uppgradera idag och håll systemet uppdaterat

LightHouse 3.4 är tillgängligt kostnadsfritt nu på Raymarine.com. Du kan även uppdatera din MFD med det inbyggda Wi-Fi-nätverket om du är inom räckhåll för en trådlös eller mobil internet-hotspot. Fullständig information om Raymarines programvaruuppdateringar finns alltid online.

####

Presskontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIR:s vision att vara ”världens sjätte sinne” genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök www.flir.com och följ @flir.

Om Raymarine:

Raymarine är världsledande inom marinelektronik och utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronikutrustning för fritidsbåtar och lättare kommersiella fartyg. Företagets prisbelönade produkter är utformade för hög prestanda och enkel användning och finns att köpa genom ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer. Bland Raymarines produkter finns radarsystem, autopiloter, GPS, instrument, fiskletare, kommunikationslösningar och integrerade system. Raymarine är ett dotterbolag till FLIR Systems, som är världsledande inom värmekameror. Mer information om Raymarine finns på www.raymarine.com