Skip to main content

Raymarine: FLIR presenterar ny varumärkesidentitet för Raymarine

Press release   •   Feb 13, 2017 12:56 GMT

Ny visuell identitet för Raymarine markerar drivkraften att leverera innovativ marinelektronik med hög prestanda

Ny visuell identitet för Raymarine markerar drivkraften att leverera innovativ marinelektronik med hög prestanda

WILSONVILLE, OR 13 februari 2017 – Idag presenterade FLIR den uppdaterade designen av varumärket Raymarine, bland annat en ny logotyp, ikon och tagline som ska användas i alla marknadsföringsaktiviteter och i hela produktsortimentet. Både den nya varumärkesdesignen och taglinen – ”Simply Superior” – betonar FLIR:s engagemang när det gäller att leverera marinelektronik i världsklass genom varumärket Raymarine.

Raymarines nya identitet har samma tydliga och välkända visuella egenskaper som den klassiska Raymarine-logotypen, men i ett moderniserat utförande som signalerar energi och styrka som båda är attribut passande ett varumärke som satsar på att ta fram innovativa produkter som hjälper båtägare att maximera sin tillvaro ombord. Den nya designen av logotypen och varumärkets budskap förmedlar företagets engagemang när det gäller prestanda, precision, tillförlitlighet och innovation.

I samband med lanseringen av den nya visuella stilen har Raymarine även anammat en ny tagline: ”Simply Superior”. Detta djärva påstående återspeglar FLIR:s uppdrag att leverera produkter med överlägsen prestanda och en kraftfull och intuitiv användarupplevelse under varumärket Raymarine – från företagets prisbelönta radar-, autopilot-, värme- och ekolodsprodukter till de ledande Multi-Function Display-plattformarna med det revolutionerande operativsystemet LightHouse.

”Raymarines nya logotyp, designspråk och tagline uttrycker vår ambition att skapa innovativ och världsledande marinelektronik”, sade Travis Merrill, FLIR Senior Vice President, Chief Marketing Officer. ”Vi ser fram emot att börja introducera en ny era för Raymarine i takt med att vi träffar partner och kunder på Miami International Boat Show nästa vecka.”

FLIR kommer att presentera Raymarines nya visuella identitet nästa vecka på Miami International Boat Show i Miami i Florida, 16–20 februari i monter C362 – C Tent samt slip 875 och 877. Raymarine kommer att börja använda det nya varumärket på produkter med leverans under 2017.

####

Om FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. är världsledande inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem för utökad perception och översikt. FLIR:s avancerade system och komponenter används för många olika typer av värmebilder, orientering i mörker och säkerhetstillämpningar, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, tillståndsövervakning, navigering, rekreation, forskning och utveckling, övervakning av tillverkningsprocesser, sök- och räddningsuppdrag, drogförbud, transportsäkerhet, gränspatrullering på land och till havs, miljöövervakning samt identifiering av kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och sprängämnesrelaterade hot (CBRNE). Mer information finns på FLIR:s webbplats på www.FLIR.com.

Om Raymarine:

Raymarine är världsledande inom marinelektronik och utvecklar och tillverkar det mest omfattande utbudet av elektronikutrustning för fritidsbåtar och lättare kommersiella fartyg. Företagets prisbelönade produkter är utformade för hög prestanda och enkel användning och finns att köpa genom ett globalt nätverk av återförsäljare och distributörer.

Bland Raymarines produkter finns radarsystem, autopiloter, GPS, instrument, fiskletare, kommunikationslösningar och integrerade system. Raymarine är ett dotterbolag till FLIR Systems, som är världsledande inom värmekameror. Mer information om Raymarine finns på www.raymarine.com