Skip to content
Moj plan za slobodan dan – zaposlenima u JYSKu dodatan slobodan dan uoči Nove godine

Press release -

Moj plan za slobodan dan – zaposlenima u JYSKu dodatan slobodan dan uoči Nove godine

Kroz nesvakidašnju kampanju #JYSKfamily, zaposleni u kompaniji JYSK pokazali kako su se pripremali za praznike

JYSK vjeruje da su neki dani u godini stvoreni za porodicu i prijatelje i zato je i ovaj put zaposlenima obezbijedio dodatan slobodan dan za Novu godinu kako bi imali vremena da se posvete pripremama uoči proslave. Svaki zaposlenik imao je priliku da napravi „Moj plan za slobodan dan“ i umjesto na poslu, dan pred Novu godinu provede u pripremama za najluđu noć u krugu porodice - u pripremanju posebnih jela, omiljene torte, ukrašavanju kuće ili pakovanju poklona u tajnosti.

Zaposleni su se sa zadovoljstvom uključili u kampanju #JYSKfamily i na društvenim mrežama objavili kako su oni proveli svoj slobodan dan.

https://www.instagram.com/p/CYJrGYljLhX/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/CYJEiY-sKcr/?utm_medium=copy_link

U kompaniji JYSK smo svjesni da naš poslovni uspjeh zavisi od motivisanih i zadovoljnih zaposlenika, pa se uvijek trudimo da razmišljamo o njihovim potrebama. Naravno da su praznici poput Nove godine većini neradni dani, ali složit ćemo se da je priprema za obilježavanje i proslavu istih jednako važna. Zato smo našim zaposlenima obezbijedili slobodan dan uoči proslave kako bi im priprema za najluđu noć prošla bez žurbe i stresa“, istakla je Jadranka Čulo Petrovčić, HR menadžerica za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju u kompaniji JYSK.

Prethodna godina za kompaniju JYSK bila je posebno uspješna sa ostvarenim rekordnim prometom. Budući da je filozofija ove danske kompanije da su upravo zaposleni najzaslužniji za razvoj i uspjeh, kontinuirano ih motivišu raznim bonusima i finansijskim nagradama, ali i činjenicom da su kompanija koja razumije da su ulaganja u lični razvoj putem raznih edukacija i slobodno vrijeme jednako važni.

Topics


JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koje prodaju sve za dom. Prva prodavnica je otvorena u Danskoj 1979.godine, a danas JYSK ima preko 3,000 prodavnica i 26,500 zaposlenika u 50 država  JYSK je u vlasništvu obitelji danskog trgovca Larsa Larsena, koja posjeduje nekoliko kompanija sa ukupnim godišnjim prometom od 4,8 milijardi EUR. JYSKov promet iznosi 4,4 milijarde EUR.

O JYSK-u

JYSK je međunarodni lanac prodavnica sa skandinavskim korijenima koji prodaje sve za uređenje doma i vrta.
Sa više od 3.400 trgovina i webshopova u 48 zemalja, JYSK uvijek ima dostupnu izvrsnu ponudu i kompetentnu uslugu, bez obzira na kanal kupovine.
Osnivač Lars Larsen otvorio je svoju prvu prodavnicu u Danskoj 1979. Danas JYSK zapošljava 31.000 kolega.
Dio je obiteljske grupacije Lars Larsen s koja je u financijskoj godini 2021/22. ostvarila promet od 5,9 milijardi eura dok je JYSKov promet u financijskoj godini 2022./23. iznosio 5.2 milijarde eura.