Skip to content
Forged with Steele S2
Forged with Steele S2

News -

HISTORY CHANNEL HOOGTEPUNTEN IN APRIL 2023

LOOTING HISTORY

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 20 april op donderdag om 21:25 uur

Looting History documenteert hoe de handel in gestolen oudheden en kunst een belangrijke bron van inkomsten is geworden voor criminele syndicaten, bendes en terroristen over de hele wereld. Het is de zwarte markt waar niemand over wil praten. Waarom? Omdat de felbegeerde handelswaar die bij deze illegale activiteit worden geproduceerd, de muren sieren van de fabelachtig rijken in de grootste musea ter wereld, en niemand te lang na wil denken over waar ze vandaan komen.

Met behulp van diverse casestudy’s zal elke aflevering van Looting History kijken hoe en waarom iedereen van IS tot de Chinese triaden tegen de wet in handelt, en waarom internationale wetshandhavingsinstanties vastbesloten zijn om deze praktijken te stoppen, maar vaak te machteloos zijn om te handelen. (8x60)

FORGED WITH STEELE

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 26 april op woensdag om 20:30 uur

Deskundige smid Alec Steele creëert een adembenemende reeks historische wapens, door een combinatie van oude technieken en geavanceerde gereedschappen. De jonge Engelse smid heeft zijn werkplaats voor deze nieuwe serie verplaatst naar Montana in de VS en begint aan steeds ambitieuzere projecten.

Hij stopt honderden uren in het creëren van de meest dodelijke en mooiste wapens uit de geschiedenis; van het iconische Viking-zwaard tot de wendbare cavalerie Sabre en van de gigantische, tweehandige Zweihander tot de kleine maar dodelijke Japanse werpster. Steele wordt in The Forge vergezeld door vriend Will Stelter en de bekwame Nederlandse smid Alex Boshuizen.(12x30)

THE UNXPLAINED WITH WILLIAM SHATNER

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 3 april op maandag om 20:30 uur

The UnXplained with William Shatner, van de producenten van Ancient Aliens en The Curse of Oak Island, keert terug naar The HISTORY Channel. In deze boeiende non-fictieserie worden de meest fascinerende, vreemde en onverklaarbare mysteries ter wereld onderzocht.

Gepresenteerd en geproduceerd door Golden Globe en Emmy Award-winnende acteur William Shatner, zijn in elke aflevering wetenschappers, historici en getuigen aan het woord, die elk proberen hun licht te schijnen op hoe het schijnbaar onmogelijke kan gebeuren. Met de hulp van 's werelds beste wetenschappers, getuigenissen uit de eerste hand en dramatische reconstructies, krijgen kijkers inzicht in wat er echt is gebeurd - en waarom. (10x60)

DEADLY STANDOFF

NIEUW EN EXCLUSIEF | Vanaf 28 april op vrijdag om 21:25 uur

Deadly Standoff brengt je naar de frontlinie van de meest dodelijke en beruchte belegeringen van Amerika, en verdiept zich in de verhalen achter de meest verwoestende impasses uit de recente Amerikaanse geschiedenis. Van de spanningen die deze confrontaties hebben aangewakkerd, tot hun dodelijke afloop. Van de MOVE bombardementen in 1985 tot het bloedbad op de Rainbow Farm in 2001, deze aangrijpende serie doet verslag uit de eerste hand van alles wat er is gebeurd, en introduceert de mensen achter elke confrontatie.

Het kan worden gevoed door religieuze overtuigingen of extreme politieke overtuigingen. Maar het kan ook voortkomen uit een gerechtelijke dwaling, of zelfs een eenvoudig misverstand. Zodra een impasse begint, doet de reden er niet langer toe. Het enige dat telt is hoe het eindigt ... en wie overeind blijft in de strijd. Hebben we iets geleerd van deze schokkende veldslagen tussen extremisten en autoriteiten, of is de geschiedenis altijd voorbestemd om zichzelf te herhalen? (6x60)

Related links

Topics

Categories

Bringing human stories to life

A + E Networks UK is a media company with a portfolio of high-quality fact-based entertainment channels, which in Benelux includes The HISTORY Channel, HISTORY HD, and Crime+Investigation. The channels are broadcast 24 hours a day. The company, which is a joint venture between Hearst and UK Sky, has channels in nearly 100 countries in the UK, Scandinavia, Benelux, Central and Eastern Europe, Africa and the Middle East.

A+E Networks
1 Queen Caroline Street
W6 9YN LONDON
United Kingdom
Visit our other newsrooms