Skip to content
THE TOYS THAT BUILT THE WORLD
THE TOYS THAT BUILT THE WORLD

News -

THE HISTORY CHANNEL HOOGTEPUNTEN JUNI 2022

BRAND NEW ND EXCLUSIVE

PAWN STARS
Vanaf 6 juni op doordeweekse avonden om 19:35 uur

De hitserie Pawn Stars keert terug met gloednieuwe afleveringen. Het programma geeft kijkers een kijkje achter de schermen van een pandjeshuis in Las Vegas dat door een familie Harrisons wordt gerund. Deze familie leeft voor het vak en gebruikt hun scherpe oog om de waarde van items te schatten die hun kleurrijke klanten binnenbrengen. De objecten die binnekomen variëren van obscuur tot items van historische waarde. Het is aan de Harrisons om te bepalen wat echt is en wat nep. Ze onthullen de vaak verrassende antwoorden op de vragen die door iedereen worden gesteld: ‘Wat is het verhaal hierachter?’ en ‘Wat is het waard?’. (20x60”)

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

THE TOYS THAT BUILT THE WORLD
Vanaf 17 juni op vrijdag om 20:30 uur

Tegen de achtergrond van grote gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis zoals de burgeroorlog en de grote depressie deelt The Toys That Built The World een ander verhaal; een die nieuwe producten en nostalgisch speelgoed op de voorgrond plaatst als drijvende krachten achteronnoemelijkecultureleeneconomische verschuivingen. De vierdelige docuserie toont visionairs zoals de Parker Brothers, Milton Bradley en Ruth Handler, die een klein speelgoedbedrijf transformeerden in het miljardenimperium dat nu bekend staat als Mattel®. Het onthult de weinig bekende verhalen achter baanbrekende innovaties zoals de Frisbee® en toevallige ontdekkingen zoals hoe de Slinky® is gemaakt.

Bovendien onthult de docuserie concurrerende rivaliteiten tussen iconische merken die de structuur van een natie voor altijd hebben veranderd. Door dramatische reconstructies en archiefbeelden te combineren met interviews van experts, biografen en anderen, brengt The Toys That Built The World de verrassende verhalen tot leven van de mannen en vrouwen die een aantal van Amerika’s meest geliefde en duurzame speelgoed hebben gemaakt, waaronder Silly Putty®, Monopoly®, Barbie®, G.I. Joe® en andere beroemde klassiekers. (4x60”)

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

ANCIENT IMPOSSIBLE
Vanaf 22 juni op woensdag om 21:25 uur

Ancient Impossible gaat verder waar het langlopende Ancient Discoveries op History ophield. De nieuwe verhalen in Ancient Impossible onthullen hoeveel van de technologische mogelijkheden van vandaag de dag eigenlijk eeuwen geleden zijn ontwikkeld. Kolossale monumenten, onmogelijke technische hoogstandjes en technologieën die zo nauwkeurig zijn dat we het bijna niet kunnen bevatten – vroeger was men veel geavanceerder dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. We reizen door de geschiedenis om een radicaal ander beeld van het verleden te onthullen, met innovaties die hun tijd zo ver vooruit waren dat ze nog steeds in gebruik zijn. Nieuwe wetenschap onthult een verloren wereld die meer op de onze lijkt dan we ooit hadden vermoed, en onthult hoe moderne technologie zijn blauwdruk heeft in de geschiedenis. (10x60”)

BRAND NEW AND EXCLUSIVE

HISTORY's GREATEST MISTERIES
Gaat verder op maandag om 21:25 uur

History’s Greatest Mysteries keert in mei terug naar The HISTORYChannel voor een spannend derde seizoen. Deze originele, één uur durende documentaires onderzoeken de belangrijkste theorieën over ‘s werelds meest raadselachtige onopgeloste mysteries. Elke aflevering wordt gepresenteerd en verteld door Laurence Fishburne, genomineerd voor een Academy Award® en winnaar van een Emmy Award®. Hij lost de puzzels op met de hulp van historici, auteurs, wetenschappers en onderzoekers. Van onopgeloste misdaden tot verloren en begraven schatten, en de dood en verdwijning van beroemde figuren, History’s Greatest Mysteries onderzoekt mogelijke verklaringen voor enkele van ‘s werelds meest verwarrende gebeurtenissen. (12x60”)

Related links

Topics

Categories

Bringing human stories to life

A + E Networks UK is a media company with a portfolio of high-quality fact-based entertainment channels, which in Benelux includes The HISTORY Channel, HISTORY HD, and Crime+Investigation. The channels are broadcast 24 hours a day. The company, which is a joint venture between Hearst and UK Sky, has channels in nearly 100 countries in the UK, Scandinavia, Benelux, Central and Eastern Europe, Africa and the Middle East.

A+E Networks
1 Queen Caroline Street
W6 9YN LONDON
United Kingdom
Visit our other newsrooms