Международният иновационен център Visa Europe Collab започна работа в Лондон и в Тел Авив

Съобщение в пресата -

Visa Европа обяви, че създава нов международен иновационен център - Visa Europe Collab, в сътрудничество с партньори от екосистемата на дигиталните разплащания и финансовите технологии. Центърът предлага на стартъпи и технологични предприемачи опит, инструменти ивръзки за създаване на технологии и услуги, които ще трансформират взаимодействието на гражданите с разплащанията.

“Visa е в уникалната позиция да помага на иноваторите да развиват и разширяват идеите си, каза Стив Пери, основател и един от създателите на Visa Europe Collab. Имаме 50-годишен опит в индустрията, както и връзките и мащабите, предлагани от над 3000 европейски банки и финансови организации, които са наши членове. Сега, чрез нашия иновационен центът ние създаваме партньорска мрежа и общност, която ще ни помогне да бъдем ментори, да даваме съвети и да предоставяме опита си на стартъпите и предприемачите, които са им необходими, за да направят проектите си реалност.“

През първата година от работата си Visa Europe Collab си поставя за цел през уникалния й 100-дневен иновационен канал, който обединява дейностите от първоначалната оценка през пазарните тестове и моделиране до доказване на значимостта на концепцията, да преминат поне 20 идейни проекта. От тях най-добрите, доказали се и приложими услуги ще бъдат разработени за целите на основния бизнес на Visa, където те ще бъдат развити в изцяло пълноценни услуги, които могат да бъдат използвани от банките – членове на Visa, търговците на дребно и потребителите в цяла Европа.

„Иновациите са в центъра на разработките на Visa Европа за развитие на дигиталните разплащания. Иновационните центрове Visa Europe Collabпродължават мисията на работа със стартъпите, предприемачите и партньорите в името на разработване на продукти и услуги, чиято цел е да трансформират разплащанията в името на удобството и сигурността на потребителите,“ каза Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Сред партньорите на Visa Europe Collab са много и различни компании. „Ключовите думи в концепцията на иновационния център са „съвместна работа“. Не става дума за придобиване на стартъпи или купуване на дялове – вместо това ние осигуряваме на най-иновативните компании достъп до менторство, услуги и научноизследователска дейност за общност от сродни по идеи организации, които искат да трансформират съществуващите отношения на гражданите с разплащанията,“ допълни Стив Пери.

Базирана първоначално в Лондон от началото на май 2015 г., две седмици по късно, Visa Europe Collab отвори и в Тел Авив, Израел. Не след дълго ще бъде открит и центърът в Берлин.

Теми

Тагове

За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

Visa Европа е в сърцето на екосистемата от разплащания, като осигурява услугите и инфраструктурата, която позволява на милиони европейски потребители, предприятия и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните банки членове са отговорни за издаването на карти, партньорствата с търговци и определянето на търговски и потребителски такси. Visa Европа е и компанията, която обработва най-много трансакции в Европа – повече от 16 млрд. трансакции на годишна база. В най-натоварените периоди, компанията обработва 1627 трансакции в секунда.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. Общият потребителски разход с карти Visa надхвърля 2 трлн. евро на годишна база, а средствата, похарчени в точката на продажба достигат 1,5 трлн. евро.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират разплащания с карти Visa в повече от 200 държави.

За повече информация:www.visaeurope.comи @VisaEuropeNews

Контакт с пресата

AMI Communications за Visa Европа в България

Лице за контакти на пресата +359 2 898 5115

Свързани истории

Visa Винаги с теб

Visa Европа предлага своите услуги и продукти в България от повече от 20 години. Като членска организация в България, компанията има 19 членове - финансови институции. Visa изпълнява своята стратегия заедно с Изпълнителен съвет, който е създаден през 2007 г. и съставен от 7 банки.

Ключови моменти в историята на Visa Европа в България са внедряването на нови продукти за българския пазар, като V PAY, услугата cash back и безконтактни разплащания през 2012 г. Услугите и продуктите на Visa Европа набират все по-голяма популярност всяка година - само за последните 4 години плащанията с карти, направени при търговци, са се увеличили два пъти.