Press release -

Blue World Technologies lukker seed-runde med imponerende resultat

I oktober sidste år, meldte Blue World Technologies sig på banen som ny spiller på markedet for methanol brændselsceller til transportsektoren. Siden har interessen været enorm, og virksomheden har nu lukket den indledende investeringsrunde med stor succes. Målet er en børsnotering indenfor fem år.

For fem måneder siden var de tre, nu tæller teamet 23 mand, der alle arbejder dedikeret på at få Blue World Technologies godt fra start. Men den hurtige vækst i medarbejderantal stopper ikke her, indenfor et år forventes der at være 100 ansatte i virksomheden, og hænder og hoveder skal der til for at realisere Blue World Technologies’ ambitiøse planer. Inden årets udgang skal der nemlig stå produktionsfaciliteter på 4.000 m2 klar på Aalborg Havn og det forventes at den kommercielle produktion allerede skal være oppe at køre indenfor de næste to år. Disse planer muliggøres af en succesfuld seed-runde, hvor resultatet matcher virksomhedens høje forventninger.

”Selvom vi gik ind i seed-runden med meget høje ambitioner, så har vi hele tiden troet på at det nok skulle lykkes os at komme godt fra start. Vi har et stort kendskab til markedet og rigtig mange års erfaring med teknologien, og så har vi helt fra starten fået nogle meget positive tilkendegivelser fra folk i branchen. Resultatet for den indledende runde viser det også at markedet er modent og potentialet stort for at sikre methanol brændselsceller en solid plads i den grønne omstilling som transportsektoren står overfor”, fortæller Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies.

Fremadstormende kinesisk bilproducent er hovedinvestor

Den kinesiske bilproducent AIWAYS er blandt de investorer, der ser et stort potentiale i den brændselscelleteknologi som Blue World Technologies arbejder med. 

Om den nye investering udtaler Alexander Klose, Vice President of Overseas Operations ved AIWAYS ”vores investering og interesse i Blue World Technologies går hånd i hånd med vores overordnede mål om at skabe den næste generation af bæredygtige transportmidler. Selvom Blue World Technologies er en ny virksomhed, er den bygget på solid brancheerfaring. Så vi har at gøre med et team, der virkelig ved hvad de laver og som har lagt den helt rigtige plan for at få biler med methanol brændselsceller ud på vejene”.

AIWAYS er selv en relativ ung virksomhed, men det er samtidig en fremadstormende virksomhed, som allerede har biler på vejene i Kina og er godt i gang med at skalere deres produktion. Det forventes at deres biler rammer det europæiske marked inden for det næste år.

Ud over investeringen fra AIWAYS, så kommer de yderligere investeringer i seed-runden fra flere mindre investorer.

Stort fokus på det kinesiske marked

At Blue World Technologies har fået en kinesisk bilproducent med som investor, er ikke tilfældigt. Når det kommer til e-mobilitet og bæredygtige energiteknologier er udviklingen enorm på det kinesiske marked. Og Blue World Technologi er ikke alene om interessen for det kinesiske marked. I de seneste år har samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Kina vokset sig stærkere, og Aalborg Kommunes indsats med blandt andet Invest in Aalborg og senest NETC’s etablering i Aalborg, er med til at bygge bro for virksomheder som Blue World Technologies udtaler Anders Korsgaard: 

”Det der kommer til at ske i Kina, kommer også til at ske i verden. De er så dominerende indenfor cleantech, at vi er nødt til at være tilstede lokalt på markederne for at kunne samarbejde med de rigtige markedsspillere og påvirke den retning de arbejder i. At Aalborg Kommune har et stærkt samarbejde samt en stor viden om det kinesiske marked, har på mange måder været en enorm hjælp i vores opstart”.

For Aalborg Kommune har det også stor betydning at virksomheder som Blue World Technologies kigger mod Kina. 

”Markedet for grønne energiløsninger er enormt i Kina, og det er samtidig et af de områder vi er bedst til i Aalborg. Derfor er det vigtigt for os som kommune at støtte op om en virksomhed som Blue World Technologies, som med deres teknologiudvikling og produktion, er med til at skabe grønne jobs i byen,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune. 

FAKTA:

  • Blue World Technologies er en brændselscelleproducent, med et særligt fokus på transportsektoren.
  • Blue World Technologies’ systemer bruger 100 % methanol som brændstof.
  • Methanol er et flydende brændstof, som er tilgængeligt overalt i verden, kan opbevares og transporteres som vi gør i dag med de traditionelle brændstoffer og så kan det produceres som et grønt CO2-neutralt brændstof.
  • Blue World Technologies’ brændselscellesystemer fungerer som en range extender i en el-bil, og sikrer en rækkevidde på mere end 1.000 km, 3-minutters optankningstid og en nul-udledning af skadelige partikler.

Categories

  • danish

Blue World Technologies er en ledende udvikler og producent af methanol-brændselscellekomponenter og -systemer som et reelt grønt alternativ til forbrændingsmotoren. Blue World Technologies er baseret på omfattende erfaring fra brændselscellebranchen.

Det eksklusive brændstof til Blue World Technologies’ brændselscellesystemer er methanol. Et vedvarende, flydende brændstof, der enkelt og omkostningseffektivt kan opbevares i årevis og transporteres rundt om i verden, i modsætning til andre alternativer.

Blue World Technologies fokuserer på højtemperatur PEM-teknologien kombineret med methanol-reformering. En kombination, der sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og er i overensstemmelse med kravene til automotive design. Slutproduktet er et køretøj med mange fordele; lang rækkevidde, hurtig tankning, ingen skadelige emissioner og lave brændstofomkostninger.

Blue World Technologies’ hovedkontor ligger i Aalborg, Danmark, en højborg for højt kvalificerede medarbejdere inden for det teknologisk område, samt rummer en kompetent arbejdsstyrke inden for specialiseret komponentfremstilling. Ydermere planlægger Blue World Technologies at have udviklings- og produktionsaktiviteter i kernemarkeder for at optimere logistikken og sikre nærhed til kunderne.

Blue World Technologies er grundlagt af Mads Bang, Anders Korsgaard og Mads Friis Jensen - alle ledende eksperter fra brændselscelleindustrien med mange års erfaring. Virksomheden har netop lukket den første investeringsrunde med stor succes.

Press contacts

Anne Kvist

Press contact Head of PR and Communication +45 31 60 16 71

Related content