Press release -

Brændselsceller: Ny spiller på markedet

Blue World Technologies vil være synonym med fremtidens bæredygtige bilisme ved at skabe brændselsceller på den simple måde. Forbuddet mod diesel- og benzinbiler er lige omkring hjørnet, men hvordan kan vi supplere batteri-elektriske biler og samtidig fastholde alle fordelene ved en flydende energibærer, der også er fossilfri og ren?

Blue World Technologies er blevet stiftet med det formål at udvikle og producere methanol brændselsceller til biler og andre køretøjer. Methanol brændselsceller har ingen skadelig udledning og bruger et simpelt, flydende og vedvarende brændstof. Blue World Technologies har hovedkvarter i Aalborg, med et globalt udsyn mod markeder og regioner, der har store energimæssige forandringer i sigte.

Det logiske brændstof

Fokuseringen på methanol som brændstof er ren logik; det er rent, billigt og simpelt at lagre. Methanol lavet fra vedvarende kilder har en meget lav well-to-wheel CO2-udledning og kan sikre global handel med brændstof på tværs af kontinenter. Med en overlegen energitæthed kan methanol sikre en rækkevidde på over 1.000 km og en genopfyldning tid på under 3 minutter uden kompromis. 

“Blue World Technologies vil fokusere på at pensionere forbrændingsmotoren ved at levere et bæredygtigt alternativ” siger Mads Friis Jensen, CCO i Blue World Technologies.

Avanceret produktion og signifikante teknologiske fremskridt vil gøre teknologien konkurrencedygtig med forbrændingsmotoren i både indkøb, drift og vedligehold. Ved at introducere 4. generations teknologi af et allerede bevist koncept, vil dette bliver taget til et fuld kommercielt niveau af Blue World Technologies. Produktet er baseret på højtemperatur PEM-teknologi med integreret methanol reformer, et teknologiområde hvor Danmark på globalt plan ligger helt i front.

Stærkt Lederskab

Virksomheden er stiftet af ledende personer i industrien, med årtiers erfaring og en stærk historik inden for området. Selvom virksomheden er nystiftet, er udgangspunktet flere hundrede mandeårs erfaring. Kombineret med et skarpt fokus og strategi er målet at bringe produkter på markedet allerede inden for et par år. 

“Det er åbenlyst at forbrænding og fossile brændsler er på vej ud, og vi skal bringe noget bæredygtigt i det sted” siger Anders Korsgaard, CEO i Blue World Technologies.

Aalborg, den optimale placering

Aalborg har gennem mange år vist lederskab inden for teknologi og samarbejde på tværs af industri, universitetet og kommunen. Dette har gjort kommunen stærk inden for både brændselscelleteknologi og alternative brændstoffer.

Blue World Technologies har til huse på Aalborgs østhavn, hvor der er fleksibilitet og plads til vækst, og der pågår i samarbejde med Aalborg Havn et større byggeprojekt, der skal huse produktionen af kernematerialer og komponenter.

Med stærke partnere og investorer i ryggen er vi fokuseret på at skabe forandring og vækst, både globalt og i nærområdet. Det forventes at Blue World Technologies bliver en betydelig arbejdsplads inden for få år. 

Categories

  • danish

Blue World Technologies er en ledende udvikler og producent af methanol-brændselscellekomponenter og -systemer som et reelt grønt alternativ til forbrændingsmotoren. Blue World Technologies er baseret på omfattende erfaring fra brændselscellebranchen.

Det eksklusive brændstof til Blue World Technologies’ brændselscellesystemer er methanol. Et vedvarende, flydende brændstof, der enkelt og omkostningseffektivt kan opbevares i årevis og transporteres rundt om i verden, i modsætning til andre alternativer.

Blue World Technologies fokuserer på højtemperatur PEM-teknologien kombineret med methanol-reformering. En kombination, der sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og er i overensstemmelse med kravene til automotive design. Slutproduktet er et køretøj med mange fordele; lang rækkevidde, hurtig tankning, ingen skadelige emissioner og lave brændstofomkostninger.

Blue World Technologies’ hovedkontor ligger i Aalborg, Danmark, en højborg for højt kvalificerede medarbejdere inden for det teknologisk område, samt rummer en kompetent arbejdsstyrke inden for specialiseret komponentfremstilling. Ydermere planlægger Blue World Technologies at have udviklings- og produktionsaktiviteter i kernemarkeder for at optimere logistikken og sikre nærhed til kunderne.

Blue World Technologies er grundlagt af Mads Bang, Anders Korsgaard og Mads Friis Jensen - alle ledende eksperter fra brændselscelleindustrien med mange års erfaring. Virksomheden har netop lukket den første investeringsrunde med stor succes.

Contacts

Anne Kvist

Press contact Head of PR and Communication +45 31 60 16 71

Related content