Press release -

Blue World Technologies præsenterer planer for storskala produktionsfaciliter

Med fokus på global eksport og grøn energiteknologi præsenterer Blue World Technologies i dag planerne for verdens største methanol brændselscellefabrik, med placering på Aalborg Havn. Methanol brændselscellerne skal produceres i høj volumen og kan sikre elbiler en rækkevidde på 1.000 km og en genfyldningstid på 3 minutter.

Blue World Technologies er en nystiftet virksomhed med ambitiøse mål fra starten, idet der sigtes efter det enorme potential i automotive og elektrisk mobilitets markeder. Udfordringen er massiv, men det er muligheden for at gøre en reel forskel i verden.

I dag vil Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen deltage i åbningsreceptionen af Blue World Technologies på Aalborg Havn. Ydermere vil planerne for verdens største Methanol brændselscellefabrik blive præsenteret. 

Volumen produktion af methanol-brændselsceller

Blue World Technologies vil etablere en topmoderne produktionsfabrik til deres unikke brændselscelleteknologi der bruge Methanol som drivmiddel. Fabrikken vil være højt specialiseret i produktionen af materialer og komponenter til brændselscelle stakken som kan sammenlignes med en motorblok. Den overordnede indsats omkring fabrikken vil kræve flere hundrede nye medarbejdere til både udvikling og produktion. Fabrikken vil blive opført og starte indledende aktiviteter i løbet af 2019. 

Flydende elektricitet – methanol et optimalt electrofuel

Methanol er rent, billigt og simpelt at lagre og distribuerer – men mere vigtigt, det kan laves af strøm og det rene luft. Dette er essentielt i en verden hvor produktionen af vedvarende energi i stigende grad kommer fra vind og sol.

Den egentligt udfordring er at matche forbruget af energi med produktionen af energi med et simpelt lang-tids lager. Infrastruktur er kritisk for forandring og her kan Methanol bruges i eksisterende hovedlagre, distributionsnetværk og tankstationer – der er ingen grund til at investere massivt inden for dette område og ingen høne/æg problematik.

Infrastructure is critical for all change, here methanol can be used today in existing bulk storage, trucks and stations around the world – there is no need to invest heavily in this area and no chicken/egg issues.

Blue World Technologies koncept er at anvende en hybrid platform der tager det bedste fra plug-in ladning og supplere det med strøm fra en Methanol brændselscelle når man skal på længere ture eller ladning ikke er muligt. Dette sikrer 1000km rækkevidde og 3 minutters optankning i en let og konkurrencedygtig drivline.

Grøn teknologi til verdensmarkederne

Blue World Technologies er fokuseret på kerne teknologi som kræver højt specialisere produktions kompetencer ved siden af udviklingsholdet af selve produktet.

Det lokale miljø omkring Aalborg er essentielt for at opnå virksomhedens mål; Aalborg universitet er den bedste ingeniør uddannelse i Europa hvilket inkludere specialiseret forskning inden for brændselsceller og Aalborg havn er allerede førende inden for produktion og shipping af grøn energiteknologi.

Blue World Technologies fabrik vil gøre en forskel på mange niveauer; for det kommende ansatte, for miljøet ved at pensionere forbrændingsmotoren og slutteligt verden ved at eksportere denne energiteknologi global. 

Categories

  • danish

Blue World Technologies er en ledende udvikler og producent af methanol-brændselscellekomponenter og -systemer som et reelt grønt alternativ til forbrændingsmotoren. Blue World Technologies er baseret på omfattende erfaring fra brændselscellebranchen.

Det eksklusive brændstof til Blue World Technologies’ brændselscellesystemer er methanol. Et vedvarende, flydende brændstof, der enkelt og omkostningseffektivt kan opbevares i årevis og transporteres rundt om i verden, i modsætning til andre alternativer.

Blue World Technologies fokuserer på højtemperatur PEM-teknologien kombineret med methanol-reformering. En kombination, der sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og er i overensstemmelse med kravene til automotive design. Slutproduktet er et køretøj med mange fordele; lang rækkevidde, hurtig tankning, ingen skadelige emissioner og lave brændstofomkostninger.

Blue World Technologies’ hovedkontor ligger i Aalborg, Danmark, en højborg for højt kvalificerede medarbejdere inden for det teknologisk område, samt rummer en kompetent arbejdsstyrke inden for specialiseret komponentfremstilling. Ydermere planlægger Blue World Technologies at have udviklings- og produktionsaktiviteter i kernemarkeder for at optimere logistikken og sikre nærhed til kunderne.

Blue World Technologies er grundlagt af Mads Bang, Anders Korsgaard og Mads Friis Jensen - alle ledende eksperter fra brændselscelleindustrien med mange års erfaring. Virksomheden har netop lukket den første investeringsrunde med stor succes.

Press contacts

Anne Kvist

Press contact Head of PR and Communication +45 31 60 16 71

Related content