JYSK a Lars Larsen Group poskytnou 2 miliony dánských korun na humanitární pomoc. Foto: Červený kříž

JYSK a Lars Larsen Group poskytnou 2 miliony dánských korun na nouzovou humanitární pomoc oblastem zasáhnutým zemětřesením

JYSK a Lars Larsen Group věnují 2 miliony dánských korun na pomoc obětem zemětřesení v Turecku a Sýrii. Peníze poputují organizacím Červený kříž a UNICEF, které poskytují v zasažených oblastech humanitární pomoc.

Situace v zasažených oblastech Turecka a Sýrie si žádá činy. Proto se JYSK a Lars Larsen Group rozhodli darovat 2 miliony dánských korun mezinárodním humanitárním organizacím, které jsou právě teď přímo v postižených oblastech a pomáhají tam, kde to je nejdůležitější.

„Podobně jako všichni ostatní zoufalou situaci po zemětřeseních sledujeme a tragédie, kterou právě prožívá místní obyvatelstvo, se nás hluboce dotýká. Abychom mohli obětem co nejlépe pomoci, rozhodli jsme se podpořit Červený kříž a UNICEF částkou 2 miliony dánských korun,“ uvádí Jesper Lund, prezident a CEO Lars Larsen Group.

„Počet lidí postihnutých zemětřesením v Turecku a Sýrii hodinu od hodiny roste, a tím pádem i potřeba humanitární pomoci. Červený kříž a UNICEF pracují přímo v zasažených oblastech a poskytují potřebnou pomoc. Doufáme, že náš společný dar v této těžké situaci pomůže,“ říká Jan Bøgh, prezident a CEO společnosti JYSK.

Kromě finanční pomoci sleduje JYSK situaci a zjišťuje, jestli je nutná i materiální pomoc v podobě výrobků ze sortimentu společnosti, jako jsou deky, spací pytle, karimatky a další věci nezbytné pro lidi, kteří se náhle ocitli v těžké situaci bez domova.

Témata

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu. S více než 3 200 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK vždy poblíž se skvělou nabídkou a kompetentními službami, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel společnosti Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK přes 30 000 zaměstnanců.

JYSK je součástí rodinné firmy Lars Larsen Group s celkovým obratem 5,869 miliard EUR ve finančním roce 2021/22. Obrat JYSKu činil 4,87 miliardy EUR ve finančním roce 2021/22.

Kontakty pro média

Zuzana Rafajlovič

Kontakt pro média Communications Manager +420 724 405 262

Scandinavian sleeping and living

S více než 3 300 prodejnami a e-shopy ve 48 zemích světa je JYSK a jeho skvělá nabídka i kompetentní zaměstnanci vždy nablízku, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK více než 31 000 zaměstnanců.

JYSK spadá pod rodinnou společnost Lars Larsen Group, jejíž celkový obrat za finanční rok 2021/22 činí 5,9 miliardy eur. Obrat JYSKu tvořilo ve finančním roce 2022/23 5,2 miliardy eur.