Novinka -

Oznámenie k nahradzovaniu nedostatkových surovín pri výrobe potravín

BRATISLAVA25. júla 2022 – Spoločnosť Mondelēz International v dôsledku vojnového konfliktu na Ukrajine dočasne nahrádza v niektorých výrobkoch predávaných na Slovensku nedostatkový slnečnicový olej palmovým tukom s ohľadom na zachovanie dostupnosti týchto výrobkov.

Vzhľadom k tomu, že nie je možné na situáciu reagovať okamžitou zmenou obalov, pristupuje spoločnosť k dočasnému dooznačeniu obalov. V krátkom prechodnom období bude informácia o použití palmového tuku vytlačená pomocou dodatočného označenia „palmový tuk“ na obale vedľa informácie o dátume minimálnej trvanlivosti. Touto náhradou nie je nijako dotknutá bezpečnosť potravín, ani nie sú pridávané žiadne látky vyvolávajúce alergické reakcie alebo spôsobujúce neznášanlivosť.

Spoločnosť upozorňuje, že pôvod palmového tuku použitého ako náhrada slnečnicového oleja je certifikovaný podľa štandardov RSPO s tým, že použitý palmový tuk bol získaný v súlade s princípmi udržaťeľnosti.

Informácie o zmene nutričnej hodnoty: obsah nasýtených mastných kyselín

O spoločnosti Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ), umožňuje ľuďom správne „snackovať“ vo viac než 150 krajinách sveta. S čistými výnosmi vo výške zhruba 29 miliárd dolárov v roku 2021 sa spoločnosť MDLZ stavia do pozície lídra v oblasti občerstvenia s ponukou ikonických globálnych a lokálnych značiek, ktorými sú sušienky OREO, belVita a LU; čokolády Cadbury Dairy Milk, Milka a Toblerone; cukríky Sour Patch Kids a žuvačky Trident. Akcie spoločnosti Mondelēz International sú súčasťou indexu Standard and Poor's 500, Nasdaq 100 a Dow Jones Sustainability Index. Pre viac informácií navštívte www.mondelezinternational.com nebo www.twitter.com/MDLZ.

Mondelēz International v Českej republike a na Slovensku

Spoločnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. sú súčasťou spoločnosti Mondelēz International. Generálnou riaditeľkou pre región ČR, Slovenska a Maďarska je Ivana Tůmová. Medzi výrobky, ktoré spoločnosť predáva na českom a slovenskom trhu, patria sušienky a oplátky Opavia, BeBe Dobré ráno, Brumík a oplátky Fidorka, čokoláda Figaro, oplátky Kolonáda, Miňonky a Tatranky alebo krekry TUC. Spoločnosť pôsobí v Českej republike a na Slovensku od roku 1992. V piatich výrobných závodoch, dvoch obchodných jednotkách a centre zdieľaných služieb zamestnáva viac než 2 800 osôb. Obchodné zastúpenie firmy tu predáva cez 500 produktov pod 17 značkami.