Investice zahrnuje novou pec, mazací, řezací, máčecí a balicí stroje

200 milionů pro továrnu Mondelez v Lovosicích

LOVOSICE/PRAHA – 14. června 2022 – Společnost Mondelēz International (MDLZ) investovala 200 milionů korun do rozšíření a modernizace závodu v Lovosicích, kam se tak navrátilo zpracování čokolády a přibyla nové technologie výroby karamelu. Investice vytvořila 54 nových pracovních míst, kterých je nyní v lovosickém závodě téměř čtyři sta. MDLZ tak posílila svou pozici mezi významnými zaměstnavateli Ústeckého kraje.

"Nová linka vyrobí až jednu tunu finálního produktu za hodinu, což je 620 oplatek máčených v čokoládě každou minutu," řekl ředitel závodu Jarek Klimkiewicz. „Díky této investici vznikla nová pracovní místa především pro výrobní a technické operátory. Objem výroby závodu plánujeme navýšit o 2 500 tun ročně.“

Investice zahrnuje novou pec, mazací, řezací, máčecí a balicí stroje, chladicí věž a chladicí tunel. Byla také postavena nová komora s řízeným klimatem pro zrání oplatkových složek s karamelem, který je novou výrobní složkou závodu. Projektová příprava výrobní linky započala v září 2020 a její výstavba byla dokončena v říjnu 2021.

„Pro nás je důležité péct sušenky a oplatky tím správným způsobem, ať již se to týká přístupu k zaměstnancům nebo kvalitě surovin,“ říká Ivana Tůmová, generální ředitelka MDLZ pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko. „Investice Mondelez do závodu v Lovosicích potvrzuje náš závazek vyrábět cukrovinky v Česku. Vážíme si kvalifikovaných pracovníků, pro něž se otevírají další pracovní pozice techniků a operátorů automatických linek nejen v Lovosicích, ale i ve výrobních závodech firmy v Opavě a Mariánských Lázních.”

Továrna v Lovosicích je jedním ze tří závodů MDLZ v České republice. Její historie sahá až do roku 1856 a v současnosti se zde vyrábí některé z tradičních regionálních značek jako jsou Miňonky, Tatranky a řada sušenek Zlaté – Koka, Derby, Esíčka a Spekulky.

O společnosti Mondelēz International

Společnost Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) umožňuje lidem „snackovat“ správným způsobem ve více než 150 zemích po celém světě. S čistými výnosy ve výši přibližně 29 miliard USD v roce 2021 utváří MDLZ budoucnost snackingu s ikonickými globálními a regionálními značkami, jako jsou sušenky Oreo, belVita, TUC a LU; čokoláda Cadbury Dairy Milk, Milka a Toblerone; bonbony Sour Patch Kids a žvýkačky Trident. Společnost Mondelēz International je součástí indexů Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 a Dow Jones Sustainability Index. Více informací najdete na www.mondelezinternational.com nebo sledujte společnost na Twitteru na adrese www.twitter.com/MDLZ.

O Mondelēz International v ČR a SR

Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. jsou součástí společnosti Mondelēz International. Mezi produkty, které společnost prodává na českém a slovenském trhu, patří sušenky a oplatky Opavia, sušenky BeBe Dobré ráno, jemné pečivo Brumík, oplatky Fidorka, čokoláda Figaro, oplatky Kolonáda, Miňonky a Tatranky nebo krekry TUC. Společnost působí v České republice a na Slovensku od roku 1992. Ve čtyřech výrobních závodech, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává 2 900 lidí a prodává 500 výrobků pod 17 značkami.

Nová technologie v továrně Mondelez v Lovosicích